Ruxandra Dragomir, după vizita la Udrea: Condiţiile din arest nu s-au schimbat. Niciodată nu o găsesc tristă

Ruxandra Dragomir, care a vizitat-o vineri în arest pe Elena Udrea, a spus că are o strângere de inimă de câte ori vine la ea, dar după ce o vede, pleacă optimistă, precizând că niciodată nu o găseşte tristă, deşi condiţiile din arest nu s-au schimbat.

1012 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir, după vizita la Udrea: Condiţiile din arest nu s-au schimbat. Niciodată nu o găsesc tristă

Ruxandra Dragomir (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Elena Udrea, arestată preventiv din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", a fost vizitată, vineri, de mama ei, dar şi de Ruxandra Dragomir, aceasta spunând că i-a adus flori, "pentru că îi plac foarte mult", dar şi un pachet cu alimente.

Întrebată care este starea Elenei Udrea, în condiţiile în care este de trei săptămâni în arest, Ruxandra Dragomir a spus: "Eu tot timpul mă aştept să o găsesc altfel, poate puţin tristă, dar nu este cazul (...) Condiţiile din arest nu s-au schimbat, dar probabil că se vor schimba şi datorită ei".

Întrebată cum a putut Elena Udrea să îşi aranjeze părul şi să aibă "bucle" când a fost dusă joi la DNA pentru confruntarea cu denunţătorii săi, Ruxandra Dragomir a spus că i-a plăcut schimbarea de look a prietenei sale.

"După ce stai trei săptămâni în arest, să ieşi cu aşa look impecabil, ca o zeiţă, eu cred că este mare lucru", a adăugat Dragomir.

Ea a precizat că a vorbit cu Elena Udrea despre arestul preventiv, care este un abuz pentru toţi cei care ajung acolo şi, până la urmă, se dovedeşte că sunt nevinovaţi.

"Ori de câte ori vin aici, la arestul preventiv, am o strângere de inimă, nu îmi place deloc, dar după ce o văd pe ea, plec optimistă", a mai spus Ruxandra Dragomir.

Ea a adăugat că mai sunt doar câteva zile şi va expira, în 26 martie, mandatul de arestare al Elenei Udrea, iar procurorii vor decide dacă cer prelungirea acestuia sau nu.

"Dar, din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, aţi văzut şi opinia avocatului, Elena Udrea nu are de ce să mai rămână în arest preventiv (...) Noi am spus de la bun început că acest arest preventiv este un abuz, denunţurile sunt mincinoase. Am spus lucrul acesta neştiind ce se va întâmpla ulterior cu confruntările, pentru simplul fapt că am încredere în Elena. Sigur că eu am crezut în ea şi cred în continuare în ea, şi cred foarte mult că aceste denunţuri nu şi-au atins scopul", a adăugat Dragomir.

Întrebată despre faptul că procurorii nu au cerut pentru Elena Udrea prelungirea măsurii arestului la domiciliu în dosarul "Microsoft", Ruxandra Dragomir a spus: "Nu ştim, deocamdată, de lucrul acesta, nu l-am discutat".

În ceea ce priveşte confruntările Elenei Udrea cu denunţătorii săi, care au avut loc joi la DNA, Ruxandra Dragomir a spus că denunţurile au fost demontate.

"Confruntările au fost pur şi simplu demolate. Domnul Gărdean a spus, într-adevăr, că i-a dat o geantă domnului Nastasia, dar care nu avea destinaţia Elena Udrea, deci probabil geanta s-a oprit la domnul Nastasia. Ana Maria Topoliceanu a infirmat teza că i-ar fi plătit acea petrecere la Predeal Elenei Udrea. Ştefan Lungu a spus că, într-adevăr, s-au făcut nişte plăţi, de care Elena Udrea nu a ştiut şi nu a cerut niciodată să se facă acele plăţi. Deci, pur şi simplu, toate acele denunţuri au fost demolate, demontate", a adăugat Dragomir.

Ea a adăugat că aceste persoane au ajuns să facă declaraţii mincinoase, probabil, în urma presiunilor sau pentru că au fost "nişte oameni slabi".

"Ne întrebăm şi noi cum au ajuns să facă acele declaraţii mincinoase. Probabil în urma presiunilor pe care le-au primit sau probabil au fost nişte oameni slabi, care nu au avut curajul să îşi asume faptele pe care, probabil, le-au făcut şi s-au folosit de numele Elenei Udrea", a mai spus Ruxandra Dragomir.

Ea a mai spus că, joi, confruntarea Elenei Udrea cu Ana Maria Topoliceanu a fost "decentă". "Ana Maria Topoliceanu nu şi-a susţinut denunţul pe care l-a făcut", a adăugat Dragomir.

Elena Udrea a fost confruntată joi, la DNA, cu denunţătorii Ştefan Lungu, fostul ei consilier de la Ministerul Dezvoltării, cu Ana Maria Topoliceanu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării şi Turismului Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Adrian Gărdean.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, spunea că întrebările au fost legate de mita pe care ar fi primit-o fostul ministru într-o geantă şi de cheltuielile legate de ziua ei de naştere la Predeal. Stribela a precizat că în cele aproximativ opt ore de confruntări au fost adresate sute de întrebări, atât de procurori, cât şi de avocaţi.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea este acuzată, printre altele, în dosarul "Gala Bute", că ar fi primit mită un comision de 10% din contractele atribuite către firmele Termogaz Company şi Kranz Eurocenter, în cadrul programului "Schi în Carpaţi". Adrian Gărdean, reprezentantul Termogaz Company, i-ar fi adus la minister 900.000 de euro, într-o geantă, pe care i-ar fi înmânat-o secretarului general Gheorghe Nastasia, care i-ar fi dat-o apoi fostului ministru.

Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obţinute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul "Gala Bute".

În dosarul "Microsoft", Elena Udrea a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici