S-a decis. Pacienţii cu Covid 19 primesc concediu medical plătit integral

  • Boala Covid 19 a fost inclusă în Grupa A de boli infectocontagioase
  • Dacă ai Covid 19 primeşti de acum înainte indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă de 100% din salariu
  • Până acum, cei aflaţi în incapacitate temporară de muncă din cauza Covid 19 primeau 75% din salariu
9942 afișări
Imaginea articolului S-a decis. Pacienţii cu Covid 19 primesc concediu medical plătit integral

S-a decis. Pacienţii cu Covid 19 primesc concediu medical plătit integral

Dacă ai făcut infecţia Covid 19 află cum te ajută acum legea. Astfel, dacă până acum persoanele aflate în incapacitate temporară de muncă din cauza îmbolnăvirii cu Covid primeau o indemnizaţie de 75% din salariu, de acum înainte vor primi indemnizaţie de concediu medical de 100% din salariu.

Şi asta pentru că boala Covid 19 a fost inclusă În Grupa A de boli infectocontagioase, conform Hotărârii de Guvern publicate deja în Monitorul Oficial.

Până acum peste 30 de boli se afau în categoria bolilor infectocontagioase din grupa A în care statul asigură decontarea completă a concediului medical. Odată cu Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial, Covid 19 este una dintre ele. Printre aceste afecţiuni sunt şi difteria, antraxul, hepatita virală acută, infecţia HIV, malaria, tetanosul, tuberculoza şi tusea convulsivă.

Măsura este luată de autorităţi după ce , la început de mai, Avocatul Poporului s-au autosesizat în legătură cu această situaţie şi a cerut Ministerului Muncii şi Ministerului Sănătăţii să ia măsuri urgente pentru ca boala Covid 19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A şi în consecinţă asiguraţii să primească indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită 100%. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici