S-a lansat buletinul cu cip! Cum arată cartea de identitate digitală?

Nu, nu sunt cărţi de identitate din Star Trek! Sunt cât se poate de normale, dar sunt "înaintate tehnologic" pentru că în calitatea lor de "minuni ale tehnicii moderne" pot transmite uşor date private, protejate prin lege. Este vorba despre noile "buletine" nemţesti, intrate în vigoare de la 1 noiembrie!

722 afișări
Imaginea articolului S-a lansat buletinul cu cip! Cum arată cartea de identitate digitală?

S-a lansat buletinul cu cip! Cum arată cartea de identitate digitală?

Astfel, de ieri, nemţii vor avea noi cărţi de identitate, care pot transmite uşor date private, protejate prin lege. Ce înseamnă asta?
"Noua carte de identitate are dimensiunile unei cărţi de credit. În cazul aceasta însă, mărimea nu contează, ci o funcţie suplimentară, invizibila la o primă analiza a cărtii: aşa-numitul RF-Cip, un micro-cip care transmite prin Internet datele personale salvate. Acest tip de identificare via Internet reprezintă o premieră absolută", scriu jurnaliştii de la Deutsche Welle.
Citeşte mai multe despre buletinul cu cip pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici