Salariile angajaţilor firmelor deţinute de Ministerul Economiei vor creşte cu 5%

Salariile brute ale angajaţilor din 26 de companii controlate integral sau majoritar de stat, prin Ministerul Economiei, vor creşte în acest an cu 5%, astfel încât să acopere inflaţia.

13 afișări
Imaginea articolului Salariile angajaţilor firmelor deţinute de Ministerul Economiei vor creşte cu 5%

Salariile angajaţilor firmelor deţinute de Ministerul Economiei vor creşte cu 5% (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Cheltuielile cu salariile s-au determinat avându-se în vedere respectarea corelaţiei dintre creşterea productivităţii muncii şi cea a câştigului mediu salarial în condiţiile reducerii cheltuielii la 1.000 lei venituri (...). Drepturile salariale brute au în vedere o creştere de 5% pe parcursul anului 2009, faţă de ultimul câştig realizat în anul anterior", potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea bugetelor unor companii.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei Tudor Şerban a declarat, luni, că blocajul fluxurilor de capital în cazul companiilor controlate de instituţie este cauzat de recesiunea economică şi de conflictele privind bonusurile salariale şi fondurile de salarii pentru acest an, situaţie care a dus la aprobarea a doar 26 de bugete, din peste 100.

El a spus că majorările salariale nu vor depăşi rata inflaţiei şi vor fi acordate doar acelora care anul trecut au avut profit, precum Transelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz sau Hidroelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici