Salariile din sistemul sanitar şi coeficienţii nu vor scădea prin legea salarizării unice

Salariile din sistemul sanitar şi coeficienţii de ierarhizare din legea salarizării unice trebuie să rămână cel puţin la nivelul actual, în niciun caz mai mici, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

131 afișări
Imaginea articolului Salariile din sistemul sanitar şi coeficienţii nu vor scădea prin legea salarizării unice

Ministrul Sănătăţii Ion Bazac (Imagine: Mediafax Foto)

"Am susţinut, în toate discuţiile purtate până acum la Ministerul Finanţelor, ideea că salariile trebuie să rămână cel puţin la nivelul celor actuale. Nu voi accepta scădea acestora şi nici a coeficienţilor de ierarhizare. Personalul medical trebuie stimulat să lucreze în România, atât prin salarizare, cât şi prin dotările de la locul de muncă. Mai mult, pentru medicii şi asistentele care rămân să lucreze în România şi care fac performanţă vom căuta modalităţi de plată la nivelul Uniunii Europene", a precizat Ion Bazac.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Târgu Mureş, unde a participat la inaugurarea primului proiect de telemedicină de urgenţă din România, că "salariul minim decent" pentru un medic ar trebui să fie la nivelul a 5.000 de lei, fără sporuri.

El mai spunea atunci că medicii care rămân în România şi care fac performanţă trebuie să fie plătiţi la nivelul Uniunii Europene. Ministrul arăta că încă nu este mulţumit de nivelul salarial prevăzut pentru medici în proiectul legii salarizării unice, dar remarca faptul că acesta introduce deja "o diferenţiere importantă" faţă de salariile din sistemul de sănătate actual.

Întrebat în legătură cu nivelul la care ar trebui să ajungă salariul unui medic pentru a fi satisfăcător, Bazac opina că ar trebui să fie la nivelul a 5.000 de lei, fără sporuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici