Salariu variabil. Ce le pregăteşte Guvernul în secret bugetarilor

Principalele modificări în noua lege a salarizării ar urma să fie schimbarea raportului dintre cel mai mic şi cel mai mare salariu din sistemul de stat de la 1/12 la 1/15 precum şi renunţarea la principiul că baza de raportare a salariilor este nivelul din decembrie 2009.

72 afișări
Imaginea articolului Salariu variabil. Ce le pregăteşte Guvernul în secret bugetarilor

Salariu variabil. Ce le pregăteşte Guvernul în secret bugetarilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În urma discuţiilor dintre sindicatele bugetare şi reprezentanţii Guvernului, care au avut loc vineri, la orele prânzului, niciuna dintre părţi nu a putut trage vreo concluzie. Oficialii guvernamentali doar au prezentat sindicaliştilor câteva scenarii privind situaţia salariilor bugetarilor în anii viitori.

"Nu au fost concluzii. Doar afirmaţii. Au fost două mari puncte de discuţie: faptul că Guvernul vrea să facă o nouă lege cadru a salarizării unitare în sistemul bugetar şi că se doreşte renunţarea la principiul conform căruia salariile nu vor fi afectate de această lege", a declarat pentru Gândul Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa.

O altă temă de discuţii a fost şi propunerea Guvernului ca bugetul alocat lefurilor bugetarilor să fie variabil, respectiv să fie modificat de la un an la altul în funcţie de mărimea economiei (PIB). "S-a vorbit despre posibilitatea ca salarizarea să fie calculată în funcţie de un procent fix din PIB.

Citeşte mai multe despre salariul variabil pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici