Salarizarea bugetarilor, după model german

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat, miercuri, că, pentru definitivarea legii unice pentru bugetari, va trimite la Ministerul Muncii grila de salarizare folosită în Germania, deşi salariile angajaţilor MAI nu vor avea valoarea celor din respectiva ţară.

34 afișări
Imaginea articolului Salarizarea bugetarilor, după model german

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica (Imagine: Mediafax Foto)

Dan Nica a declarat că, pentru definitivarea legii unice de salarizare, Ministerul Administraţiei şi Internelor va folosi modelul existent în Germania, care a dovedit un echilibru în acest domeniu.

Nica a mai arătat că, pe lângă grila de salarizare va trimite la Ministerul Muncii şi echivalenţele folosite în sistemul german.

El a precizat că salariile angaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor nu vor avea valoarea celor din Germania, dar că grila de salarizare, cuprizând minimele şi maximele, va fi cea după modelul german.

Partenerii sociali discută, miercuri, pe marginea legii unice de salarizare în sistemul bugetar.

Mai multe organizaţii sindicale au ameninţat, luni, că vor bloca negocierile pe tema legii unice de salarizare a bugetarilor şi că nu vor mai participa la întâlnirile stabilite dacă reprezentanţii Guvernului nu vor prezenta propunerile tuturor ministerelor privind acest act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici