Salvamarii veghează pe plajele din Mamaia pentru ca turiştii să nu intre în apa mării

Un număr de 15 salvamari şi-au făcut apariţia, joi, pe plaja din staţiunea Mamaia, din proprie iniţiativă, pentru a veghea la siguranţa turiştilor care ignoră interdicţia de aface baie în apa mării în aceste zile din cauza temperaturilor scăzute.

88 afișări
Imaginea articolului Salvamarii veghează pe plajele din Mamaia pentru ca turiştii să nu intre în apa mării

Salvamarii veghează pe plajele din Mamaia pentru ca turiştii să nu intre în apa mării (Imagine: Mediafax Foto)

Deşi Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral a interzis cu desăvîrşire scăldatul în apele Mării Negre, din cauza temperaturilor scăzute, de maximum 10 grade, nu puţini sunt tinerii care, de cele mai multe ori sub influenţa alcoolului sau din teribilism, intră în apă pentru o baie.

Din acest motiv, 15 salvamari, din cadrul Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti au mers, din proprie iniţiativă, pe plaja din staţiunea Mamaia pentru a încerca să tempereze elanul tinerilor şi pentru a veghea la siguranţa acestora.

Coordonatorul lor, Gabriel Culea, a declarat că plaja a fost împărţită în sectoare, fiecărui salvamar revenindu-i o porţiune de plajă. Ei vor încerca să-i convingă pe tineri să nu intre în apele reci ale mării, iar dacă această acţiune va eşua, vor sta cu ochii pe ei pentru a evita producerea unor tragedii.

Joi, de 1 Mai, a avut loc deschiderea oficială a sezonului estival, iar în aceste zile de minivacanţă pe Litoral sunt aşteptaţi în jur de 20.000 de turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici