FOTO | Salvatorii din Prahova donează pentru viaţă: Salvez vieţi zilnic atât prin sânge cât şi prin meserie

Nouăzeci de pompieri militari din Prahova donează sânge în cadrul campaniei “Salvatorii donează pentru viaţă”, având în vedere că stocurile de sânge ale Centrului de Transfuzii Sanguine Prahova sunt pe terminate, vara fiind înregistraţi puţini donatori transmite corespondentul MEDIAFAX.

148 afișări
Imaginea articolului FOTO | Salvatorii din Prahova donează pentru viaţă: Salvez vieţi zilnic atât prin sânge cât şi prin meserie

Salvatorii din Prahova donează pentru viaţă: Salvez vieţi zilnic atât prin sânge cât şi prin meserie

Campania “Salvatorii donează pentru viaţă” a început după un apel lansat de Centrul de Transfuzii Sanguine Prahova, care pe perioada verii înregistrează un număr mic de donatori.

”La fiecare trei minute cineva are nevoie de sânge. Este perioada concediilor, donatorii sunt puţini şi atunci am făcut un apel, iar cei de la ISU au răspuns imediat. Stocurile de sânge sunt pe terminate, avem probleme la RH negativ. Dar cu gestul pompierilor reuşim să facem acum o rezervă”, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine, Georgeta Hanganu.

În total, 90 de pompieri donează sânge. Au venit din timpul liber sau când au ieşit din tură ca să facă acest gest.

”Sunt donator de zece ani de zile. Consider că este un lucru nobil. Mai nobil de atât nu se poate. Salvez vieţi zilnic atât prin sânge, cât şi prin meseria pe care o practic”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Leonida Gheorghe.

“Sunt donator de zece ani şi cam de două - trei ori pe an vin şi ajut. Care pot, se simt ok, să ni se alăture”, a spus şi Matei Marin.

Pompierii prahoveni au participat şi anul trecut la această campanie.

”Nu este prima acţiune de acest gen pe care o avem. În 2016 am participat la această campanie. Colegii noştri care merg la misiuni salvează vieţi omeşeti. şi această acţiune e considerată ca o salvare de vieţi omeneşti”, a declarat şeful ISU Prahova, Mihai Drăgan.

Săptămâna trecută au donat sânge jandarmii prahoveni, iar luni şi marţi cei de la Poliţia Locală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici