Sâmbătă şi duminică temperaturile vor depăşi 35 de grade în sudul şi vestul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că sâmbătă şi duminică vremea va fi foarte călduroasă în toată ţara, temperaturile vor depăşi 35 de grade în sud şi vest, iar după-amiaza indicele de confort termic va depăşi pragul critic în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş.

85 afișări
Imaginea articolului Sâmbătă şi duminică temperaturile vor depăşi 35 de grade în sudul şi vestul ţării

Sâmbătă şi duminică temperaturile vor depăşi 35 de grade în sudul şi vestul ţării (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului ANM, în weekend vremea va fi călduroasă în toată ţara, temperatura aerului va atinge valori maxime de până la 35-36 de grade în vestul şi în sudul ţării.

În zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş indicele de confort termic (ITU) va depăsi, sâmbătă şi duminică, în orele după-amiezelor, pragul critic de 80.

Indicele de confort termic coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă pentru a determina o temperatură aparentă, cea resimţită de corpul uman. Atunci când ITU depăşeşte pragul normal, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.

La ora 14.00, la staţia Bucureşti Băneasa erau 33 de grade, cu o presiune atmosferică de 1006.9 mb, iar indicele de confort termic depăşea pragul critic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici