Sandu şi Izaura Anghel, trimişi în judecată în dosarul privind mituirea unui agent din penitenciar

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiica acestuia, Izaura Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii argeşeni, sub acuzaţiile de cumpărare de influenţă şi dare de mită, în dosarul în care sunt acuzaţi că au încercat să mituiască un angajat al Penitenciarului Colibaşi.

79 afișări
Imaginea articolului Sandu şi Izaura Anghel, trimişi în judecată în dosarul privind mituirea unui agent din penitenciar

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial (Imagine: Tudor Costi/ Mediafax Foto)

Procurorii Parchetului Tribunalului Argeş l-au trimis în judecată, vineri, pe Sandu Anghel, sub acuzaţiile de cumpărare de influenţă şi dare de mită în concurs real şi în stare de recidivă post-condamnatorie, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Argeş, procurorul Iolanda Drăguţ.

Potrivit acesteia, în acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi Izaura Anghel, sub acuzaţia de dare de mită.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Argeş.

În 18 septembrie, Izaura Anghel a primit mandat de arest la domiciliu în acest dosar, în timp ce pe numele lui Sandu Anghel a fost emis un nou mandat de arestare.

Dosarul a fost deschis de procurori în urma unei sesizări primite din partea reprezentanţilor Penitenciarului Colibaşi, unde Sandu Anghel este încarcerat.

Potrivit anchetatorilor, Sandu Anghel ar fi încercat, prin intermediul fiicei sale, să ofere 300 de euro unui angajat al Penitenciarului Colibaşi, pentru a i se permite acestuia să primească un telefon mobil în incinta penitenciarului.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde ispăşeşte o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014.

Fiul său, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani şi trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În acelaşi dosar, soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă şi instigare la această infracţiune.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica, Izaura, şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Bercea Mondial era judecat pentru tentativă de omor.

În schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, spun anchetatorii.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului. Cei doi au fost trimişi în judecată, în 14 iulie, pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici