Sanitas cere Guvernului să respecte drepturile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială

Federaţia Sanitas atenţionează instituţiile guvernamentale că recentele discuţii din spaţiul public privind iniţierea unui proiect de ordonanţă care ar conduce la îngheţarea salariilor la nivelul anului 2018 nu fac decât să realimenteze nemulţumirile deja existente în sistemul bugetar.

444 afișări
Imaginea articolului Sanitas cere Guvernului să respecte drepturile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială

Sanitas cere Guvernului să respecte drepturile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială

“Atragem atenţia că aplicarea neunitară, în 2018, a creşterilor salariale a nemulţumit jumătate din numărul salariaţilor din sănătate şi aproximativ 70% din cel din asistenţă socială. Creşterile salariale diferenţiate doar pentru o parte dintre angajaţii sistemului sanitar (...) a generat o stare de nemulţumire, accentuând tensiunile interne cu consecinţa directă a afectării climatului profesional”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de Federaţia Sanitas.

Totodată, Federaţia Sanitas reaminteşte instituţiilor cu competenţe în domeniul salarizării bugetare că Acordul încheiat în data de 05.06.2018, între reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi cei ai Guvernului României are încă puncte nesoluţionate, ceea ce ridică semne grave de întrebare asupra intenţiilor guvernamentale de a-şi respecta semnătura.

În acest context, Federaţia Sanitas din România reiterează şi pe această cale necesitatea organizării unei întâlniri, în regim de urgenţă, pentru clarificări privind continuarea aplicării, în anul 2019, a prevederilor legale privind salariile de bază şi celelalte elemente ce compun veniturile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială.

“Organizaţia noastră exclude total varianta prorogării termenelor de aplicare a Legii 153/2018 şi cere asumarea primului termen de creştere al salariilor de bază începând cu 1 ianuarie 2019. Solicităm totodată aplicarea imediată a prevederilor Regulamentului de sporuri, pentru toate categoriile de profesionişti, raportat la noile salarii de bază”, se mai arată în sursa citată.

Sursa citată anunţă că orice altfel de decizie guvernamentală, aflată în contradicţie cu principiile enumerate mai sus, care ar putea afecta drepturile celor peste 100.000 de membri de sindicat din sistemul sanitar şi de asistenţă socială îi va pune în situaţia de a folosi toate mijloacele de luptă sindicală pentru apărarea drepturilor legale ale acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici