Video Şapte familii din Sinaia, evacuate din locuinţe din cauza alunecărilor de teren

Şapte familii care locuiau în două imobile de pe strada Vârful cu Dor, din Sinaia, au fost evacuate, duminică seară, întrucât clădirile respective riscă să se prăbuşească din cauza alunecărilor de teren provocate de o construcţie care se realizează în zonă şi de ploile abundente din ultimele zile.

1 afișare

Potrivit unui comunicat dat publicităţii luni de Pimăria Sinaia, "ca urmare a lucrărilor de construire efectuate fără a respecta tehnologia de execuţie specifică acestui gen de lucrări din strada Varful cu Dor nr.2 şi pe fondul cantităţilor semnificative de precipitatii căzute în ultimele zile, construcţiile aflate în vecinătate au fost puse în pericol", motiv pentru care primarul staţiunii, Vlad Oprea, a convocat Comietul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a decis evacuarea persoanelor care locuiesc în cele două imobile, construite în anul 1890, respectiv 1999.

Ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a declarat că la momentul evacuării doar şapte persoane se aflau în cele două imobile, dar nici ceilalţi membri ai celor şapte familii care locuiesc acolo nu se vor putea întoarce. Sursa citată a precizat că Primăria a pus la dispoziţia celor evacuaţi spaţii pentru a locui temporar, însă aceştia au preferat să se cazeze la rude sau la prieteni.

Pentru a evita eventuale complicaţii, primarul a dispus debranşarea celor două case de la sursele de gaze naturale şi electricitate. În plus, Primăria a somat beneficiarul construcţiei din cauza căreia cele două clădiri sunt puse în pericol să sisteze lucrările, să pună în siguranţă construcţiile învecinate, iar pentru continuarea lucrărilor de construire au fost solicitate soluţii şi documentaţii elaborate de experţi tehnici, ingineri geologi şi proiectanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici