Video Şapte persoane, între care trei copii, salvate de pe un velier pe mare

Şapte persoane, între care trei copii, au fost salvate de pe un velier aflat în dificultate în largul Mării Negre.

289 afișări

Potrivit Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), s-a acordat asistenţă unui velier aflat în dificultate în largul Mării Negre, având 7 persoane la bord, printre care şi trei copii

Alarma a fost dată duminică seara, aproape de ora 18.00, când Serviciul MRCC a solicitat intervenţia unui echipaj ARSVOM, pentru salvarea unor persoane aflate la bordul unui velier. SAR Phoenix, dotat cu Sky jet la bord, s-a deplasat cu toată viteza către zona indicată de MRCC, respectiv zona Cap Tuzla.

„La ora 18:20 Sar Phoenix a ajuns în poziţia indicată, unde împreună cu Rib ISU a acordat asistenţă velierului „Orion”, prins între pietre în zona Cap Tuzla. La bordul velierului se aflau 7 persoane, din care 4 adulţi şi 3 copii. Cu ajutorul şi la indicaţiile echipajului de pe SAR Phoenix, comandant Nasiescu Dan, ofiţer mecanic Blaga Bogdan şi timonier Popa Alin, velierul Orion a reuşit să iasă dintre pietre. Deoarece exista suspiciunea să aibă gaură de apă, Sar Phoenix împreună cu Rib ISU, au însoţit velierul în asistenţă, până în portul Belona, din Eforie Nord”, transmite, luni, ARSVOM.

Toţi pasagerii de la bord sunt în stare bună, nu a fost necesară preluarea acestora la bordul navei salvatoare.

Velierul Orion a intrat şi a acostat în Portul Turistic Belona, Eforie Nord.

După ce s-a constatat că toată operaţiunea este încheiată în condiţii de siguranţă, MRCC a dispus încetarea acţiunii şi întoarcerea SAR Phoenix în dana 77- Port Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
salvare,
mare,
velier

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici