Video Şapte turişti au rămas blocaţi cu maşinile în zăpadă pe un drum forestier din Cluj

Şapte turişti rămaşi blocaţi cu maşinile în zăpadă pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele „Steaua”, au fost ajutaţi de jandarmii clujeni să ajungă în siguranţă.

950 afișări

În urma unui apel la 112, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat, sâmbătă seara, că trei persoane au rămas blocate cu autoturismul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele de Steaua.

Jandarmii montani clujeni au plecat de îndată în căutarea persoanelor. Din cauza drumului aproape impracticabil, jandarmii au ajuns la acestea după aproximativ o oră, iar în scurt timp au reuşit să deblocheze autoturismul din zăpadă.

În timpul operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi în sprijin de către alţi patru turişti, care se confruntau cu aceeaşi problemă, la câteva sute de metri depărtare.

Toate cele şapte persoane au fost recuperate în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale.

„Reamintim iubitorilor de drumeţii montane importanţa informării prealabile cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor de pe traseu, precum şi echiparea corespunzătoare”, transmit, duminică, jandarmii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turist,
zăpadă,
drum

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici