Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou. Jandarmeria anunţă culoare speciale de acces

Manifestări religioase prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou vor avea loc în perioada 24 - 27 octombrie, la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la Catedrala Metropolitană Sfântul Spiridon-Nou din Bucureşti. Jandarmeria anunţă culoare speciale de acces.

360 afișări
Imaginea articolului Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou. Jandarmeria anunţă culoare speciale de acces

Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou. Jandarmeria anunţă culoare speciale de acces

Se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare speciale de acces şi defluire, în scopul creării unor condiţii optime de desfăşurare a pelerinajului, astfel încât să fie evitate aglomerările de persoane sau orice alte incidente.

Participanţii la aceste slujbe vor fi îndrumaţi şi de voluntari ai organizatorului.

Marţi, între orele 12.00-13.00, va avea loc Procesiunea religioasă „Calea Sfinţilor”, astfel:

- Prima coloană va pleca de la Catedrala Patriarhală cu moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi ale Sfântului Ierarh Nectarie, pe traseul Catedrala Patriarhală - str. Patriarhiei - bd. Regina Maria - baza Dealului Patriarhiei

- A doua coloană va pleca de la Catedrala Metropolitană Sfântul Spiridon-Nou, cu moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, pe traseul str. Bibescu Vodă - baza Dealului Patriarhiei.

Jandarmeria Capitalei face următoarele recomandări:

- cei prezenţi să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat

- să respecte indicaţiile jandarmilor şi regulile impuse de organizator

- să fie atenţi la bunurile personale, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt din buzunare

- părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii

- în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul jandarmilor aflaţi în apropiere sau să apeleze numărul de urgenţă ”112”.

„De asemenea, recomandăm tuturor participanţilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări contrare prevederilor legale. Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la astfel de adunări publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora”, transmite Jandarmeria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici