Sârbu: Legea salarizării nu se referă doar la educaţie

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, după ce federaţiile din învăţământ au cerut demiterea sa, că aşteaptă reacţia publică a confederaţiilor sindicale, deoarece legea unică a salarizării nu se referă doar la educaţie şi trebuie privită în contextul economic şi social.

14 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Legea salarizării nu se referă doar la educaţie

Sârbu: Legea salarizării nu se referă doar la educaţie (Imagine: Mediafax Foto)

Marian Sârbu a precizat că a avut până acum discuţii cu liderii confederaţiilor sindicale, dar aceştia nu şi-au manifestat nemulţumirea faţă de reducerea coeficienţilor de ierarhizare.

"Aştept reacţie publică şi de la liderii confederaţiilor sindicale, pentru că legea nu se referă doar la educaţie, ci la tot sectorul bugetar şi atunci trebuie privită în contextul economic şi social", a spus Marian Sârbu.

Totodată, demnitarul a precizat că nu este surprins de reacţia sindicaliştilor din educaţie, întrucât aceştia "îşi fac datoria faţă de sistemul de educaţie".

Federaţiile din învăţământ cer premierului Emil Boc demiterea ministrului Muncii Marian Sârbu şi a secretarului de stat Valentin Mocanu, pe care îi consideră principalii vinovaţi pentru diminuarea cu circa 40% a coeficienţilor de ierarhizare din proiectul legii unice negociaţi timp de trei luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici