Sârbu: Vor fi desfiinţate 1.316 posturi ocupate din Ministerul Muncii

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, miercuri, că în urma restructurării agenţiilor şi structurilor din subordinea instituţiei vor fi desfiinţate 1.316 posturi ocupate, cheltuielile cu salariile fiind reduse cu 30 de milioane de lei pe an.

64 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Vor fi desfiinţate 1.316 posturi ocupate din Ministerul Muncii

Sârbu: Vor fi desfiinţate 1.316 posturi ocupate din Ministerul Muncii (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a spus că din cele 14 structuri aflate în subordinea instituţiei, zece se comasează şi una se desfiinţează, precizând că în structură erau prevăzute 10.746 de posturi, dar erau ocupate 9.461. Marian Sârbu a subliniat că reducerea nu va fi făcută din posturile vacante, ci din cele ocupate.

Astfel, potrivit ministrului Marian Sârbu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei, Centrul Pilot de asistenţă şi protecţia victimelor violenţei în familie, Centrul de informare şi consultanţă pentru familie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Dreptului Copilului se comasează într-o singură agenţie, care se va numi Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului, cu un total de 82 de posturi, după ce au fost reduse cu 20%.

Sârbu a precizat că Aparatul central al Ministerului Muncii nu suferă modificări, iar Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Casa Naţională de Pensii şi alte Asigurări Sociale nu vor fi afectate de restructurare.

De asemenea, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi rămâne cu 41 din cele 67 de posturi.

La Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale vor fi reduse 20% din posturi, de la 1.041 la 803. Şi la Agenţia Naţională pentru Persoanele cu Handicap va fi o reducere de 20% din posturi, de la 135 la 86.

Inspecţia Muncii, care are 4.205 posturi, va fi comasată cu Inspecţia Socială, unde sunt 290 de posturi, rezultând Inspecţia Socială şi a Muncii. După comasare, posturile vor fi reduse cu 20%,. a mai spus Sârbu.

Direcţiile de muncă şi protecţie socială judeţene şi cea a Municipiului Bucureşti rămân cu 573 de posturi din cele 740, o mare parte din atribuţiile lor fiind trecute la alte autorităţi.

Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Muncii "Alexandru Darabont" vor fi comasate, iar posturile vor fi reduse cu 10%.

Ministrul Muncii a precizat că va discuta în perioada următoare cu reprezentanţii funcţionarilor publici criteriile cele mai bune din punct de vedere social pentru această restructurare.

Întrebat dacă ia în calcul la reducerea posturilor şi pensionarea forţată, Ministrul Muncii a spus că acest subiect va fi pe agenda de lucru şi ar putea fi unul din criterii. El a precizat însă că vor fi luaţi în calcul cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici