Sârbu: Votul pentru noul judecător al CC, un test pentru majoritatea guvernamentală în Senat

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, că votul pentru validarea noului judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Toni Greblă, va reprezenta ”un test” pentru majoritatea guvernamentală din Senat, menţionând că în mod normal PSD beneficiază de 6 voturi în plus faţă de minimum necesar.

96 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Votul pentru noul judecător al CC, un test pentru majoritatea guvernamentală în Senat

Sârbu: Votul pentru noul judecător al CC, un test pentru majoritatea guvernamentală în Senat (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Sârbu a fost întrebat care sunt şansele ca Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, să fie învestită miercuri ca judecător al Curţii Constituţionale.

”În mod firesc, în mod normal şi conform matematicii nu avem nicio problemă. Dacă vor fi, eu ştiu, defecţiuni în momentul votului, hai să zicem că va fi una, două, dar nu influenţează decizia finală”, a declarat Sârbu.

El a fost întrebat dacă votul asupra noului judecător al Curţii Constituţionale este ”un test” al majorităţii guvernamentale în Senat.

”E un test şi pentru noi, pentru grupul nostru, pentru coaliţie, dar e un test şi pentru opoziţie, că de acuma înainte vor şti pe ce se bazează când tot aruncă în spaţiul public, când intoxică cu ce majorităţi au făcut ei cu Geoană şi Vanghelie”, a mai spus Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a afirmat că în prezent coaliţia guvernamentală are o majoritate de 91 de senatori, fără grupul UDMR.

”În mod firesc, noi mâine (miercuri - n.r.) trebuie să ... omul nostru să fie numit la Curte, adică doamna Teodoroiu”, a mai precizat Sârbu.

Mona Lisa Neagoe a obţinut, marţi, majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice pentru a ocupa postul de judecător al Curţii Constituţionale, în urma demisie lui Toni Greblă, după audierea celor trei candidaţi care s-au înscris în cursă pentru această demnitate.

Judecătorul Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, propusă de PNL, a obţinut 6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă.

De asemenea, Simona Maya Teodoroiu, care a fost propusă de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru şi 6 împotrivă.

Totodată, senatorul Florina Jipa a obţinut 2 voturi pentru şi 9 împotrivă.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat că toate cele trei candidaturi vor fi înaintate plenului Senatului, care va stabili prin vot asupra viitorului membru al Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici