Mona Lisa Neagoe, propusă de PNL, a obţinut cele mai multe voturi ale senatorilor jurişti pentru CC

Mona Lisa Neagoe a obţinut marţi majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice pentru a ocupa postul de judecător al Curţii Constituţionale, în urma demisiei lui Toni Greblă, după audierea celor trei candidaţi care s-au înscris în cursă pentru această demnitate.

2323 afișări
Imaginea articolului Mona Lisa Neagoe, propusă de PNL, a obţinut cele mai multe voturi ale senatorilor jurişti pentru CC

Mona Lisa Neagoe (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Judecătorul Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, propusă de PNL, a obţinut 6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă.

De asemenea, Simona Maya Teodoroiu, care a fost propusă de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru şi 6 împotrivă.

Totodată, senatorul Florina Jipa a obţinut 2 voturi pentru şi 9 împotrivă.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat că toate cele trei candidaturi vor fi înaintate plenului Senatului, care va stabili prin vot asupra viitorului membru al Curţii Constituţionale.

CE AVERE ARE MONA LISA NEAGOE

Mona-Lisa Neagoe deţine câte o parte din două terenuri intravilane, dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare în anii 1996 şi 2008.

În declaraţia de avere mai sunt menţionate două apartamente, unul de 41,50 metri pătraţi, dobândit în anul 1996, şi un altul de 221,4 metri pătraţi, achiziţionat prin credit ipotecar împreună cu soţul.

Judecătoarea mai deţine două autoturisme, un Audi din 2004, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare, şi un Porsche din 2008.

Mona-Lisa Neagoe mai are un depozit bancar deschis în 2009, valoarea la zi fiind de 84.970 de dolari şi un cont curent, deschis în 2010, reînnoit în 2014, cu un sold de 33.142 lei.

În declaraţie de avere, magistratul a trecut şi acţiunile sau părţile sociale pe care soţul său le deţine la S.C. Arelco Power SRL, S.C. Eco Rubber Processing SRL şi S.C. Eol Renewable Energy SRL, dar şi un împrumut acordat de acesta în nume personal în valoare de 25.000 de euro şi 137.500 de lei.

Judecătorul are un credit ipotecar de 400.000 de euro, contractat în 2008, scadent în 2038 şi un card de credit de 30.000 de lei.

În ultimul an fiscal, magistratul a încasat pentru activitatea profesională de la Consiliul Superior al Magistraturii, 207.746,10 lei (din care 4.889, 10 lei au reprezentat diurnă) şi drepturi salariale restante de 48.571 de lei de la Tribunalul Bucureşti.

Soţul magistratului, Robert Neagoe, a încasat 851.634 de lei de la S.C. Arelco Power SRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici