Şase cetăţeni irakieni, între care trei copii, opriţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat şase cetăţeni irakieni, între care trei copii, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară spre Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

136 afișări
Imaginea articolului Şase cetăţeni irakieni, între care trei copii, opriţi la frontiera cu Ungaria

Şase cetăţeni irakieni, între care trei copii, opriţi la frontiera cu Ungaria

Potrivit unui comunicat de presă emis miercuri de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au observat, mari noaptea, şase persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Cele şase persoane au fost oprite de poliţişti la aproximativ 1.000 de metri faţă de linia de frontieră şi duse la audieri.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, trei adulţi cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, respectiv trei minori cu vârste cuprinse între 3 şi 5 de ani, toţi posesori de documente pentru solicitanţi de azil în România.

Din primele cercetări, se pare că cetăţenii irakieni au intenţionat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Pe numele lor s-a deschis dosar de cercetare pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici