Şase judeţe au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile

Autorităţile centrale şi locale au intervenit în şase judeţe în urma inundaţiilor din ultimele zile, care au afectate drumuri, terenuri agricole, case şi au dus la evacuarea a sute de persoane, potrivit Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

20 afișări
Imaginea articolului Şase judeţe au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile

Şase judeţe au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile (Imagine: Mediafax Foto)

Lucrătorii MIRA au intervenit, alături de autorităţile locale, în şase judeţe - Buzău, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vrancea - pentru înlăturarea efectelor precipitaţiilor abundente şi a vântului puternic din ultima perioadă, informează un comunicat de presă de luni.

Luni dimineaţa, în judeţul Buzău, comuna Verneşti (satul Nişcov), drumul judeţean DJ 100 H s-a surpat parţial, circulaţia în zonă fiind deviată pe rute ocolitoare, iar în judeţul Hunedoara, localitatea Petroşani, din cauza ploilor abundente au fost inundate mai multe străzi. Au fost evacuate 35 de persoane, au fost salvate 38, 125 de locuinţe fiind afectate. De asemenea, DN 66 a fost blocat pe o distanţă de 200 de metri, circulându-se cu dificultate pe o distranţa de patru kilometri.

În judeţul Iaşi, în localităţile Rediu, Movileni şi Româneşti au fost inundate 920 de hectare de teren agricol, iar în judeţele Neamţ, Petricani şi Ţibucani au fost inundate 200 de hectare de teren agricol, fiind afectat şi un drum judeţean.

În judeţul Suceava, localitatea Fântânele, au fost distruse acoperişurile a zece case, iar 2.500 de hectare de teren agricol au fost afectate.

În judeţul Vrancea, localităţile Milcovul, Slobozia-Bradului şi Focşani, în urma căderilor de grindină au fost afectate DE 85 şi 350 de hectare de teren agricol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici