Satu Mare: Tânăr împuşcat şi abandonat în stradă de doi bărbaţi cu care furase un taxi

Un tânăr de 21 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Satu Mare, sâmbătă, fiind împuşcat şi abandonat apoi în stradă de alţi doi tineri cu care furase un taximetru, după ce l-au ameninţat pe taximetrist şi l-au coborât cu forţa din maşină, ulterior autoturismul fiind găsit incendiat.

341 afișări
Imaginea articolului Satu Mare: Tânăr împuşcat şi abandonat în stradă de doi bărbaţi cu care furase un taxi

Satu Mare: Tânăr împuşcat şi abandonat în stradă de doi bărbaţi cu care furase un taxi (Imagine: Thomas Campean/Arhiva Mediafax Foto)

Tânărul de 21 de ani a fost preluat de o ambulanţă de pe o stradă din Satu Mare, după ce un trecător l-a văzut şi a sunat la 112.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Satu Mare, Mihaela Pop, tânărul a fost împuşcat de cinci ori, în abdomen, umăr şi mandibulă, fiind transportat la spital şi supus unei intervenţii chirurgicale.

"Au fost plăgi prin împuşcare. Au fost cinci intrări. S-a folosit o armă letală, cu gloanţe. Am descoperit un glonţ şi pe targa cu care a fost transportat tânărul la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde a intrat în operaţie. Când l-a preluat ambulanţa, acesta era conştient", a spus Pop.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Satu Mare, Camelia Cosma, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul furase un taximetru împreună cu alte două persoane, după ce l-au ameninţat pe taximetrist şi coborât apoi cu forţa din maşină.

Conform sursei citate, ulterior, tânărul de 21 de ani a fost împuşcat de ceilalţi doi bărbaţi şi abandonat în stradă.

"Poliţiştii au fost sesizaţi sâmbătă dimineaţă că pe strada Botizului din Satu Mare, dintr-un taximetru a fost coborâtă o persoană care avea leziuni. Au intervenit poliţiştii şi jandarmii şi un echipaj de Ambulanţă care a transportat-o pe victimă la Spitalul Judeţean. Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, avea leziuni la faţă şi la gât produse cu o armă letală. Ulterior, un taximetrist a sesizat poliţiştii că i-a fost furat autoturismul Mercedes cu care circula, de către trei bărbaţi necunoscuţi pe care îi luase în maşină. În momentul în care au ajuns pe strada Botizului, cei trei i-au solicitat taximetristului, sub ameninţare, să coboare din maşină, apoi şi-au continuat deplasarea. Ulterior, a fost coborât şi tânărul rănit, care era unul dintre cei trei pasageri ai maşinii şi care ar fi fost împuşcat de către ceilalţi doi", a declarat Camelia Cosma pentru corespondentul MEDIAFAX

Ea a precizat că ulterior maşina a fost găsită incendiată, în localitatea Mărtineşti de lângă Satu Mare.

Poliţiştii au reuşit să îl prindă doar pe unul din agresori, celălalt fiind căutat în continuare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul de 21 de ani este în stare foarte gravă, pronosticul în cazul său fiind rezervat.

"Avea o plagă la mandibulă, glonţul a intrat prin dreapta mandibulei şi a fracturat mandibula, ieşind prin partea opusă. De asemenea, are o plagă la umărul drept, soldată cu fractură de humerus, apoi o plagă toracică, în zona pectorală, iar glonţul a rămas în corp. Mai are o plagă penetrantă abdominală, glonţul a intrat para-ombilical în partea dreaptă şi a ieşit prin spate în zona aripii iliace, atingând intestinul şi fracturând şi osul bazinului. Pacientul se află în stare gravă, intubat, internat la Terapie Intensivă, pronosticul fiind rezervat", a spus Demian.

Potrivit acestuia, după ce pacientul va fi stabilizat, medicii îi vor scoate glonţul rămas în corp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici