Sava: SRI cunoaşte situaţia de la Cercetări Nucleare Piteşti, este o activitate confidenţială

SRI cunoaşte situaţia de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare sucursala Cercetări Nucleare Piteşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Biroului de presă al Serviciului, Sorin Sava, menţionând că este vorba despre "o activitate confidenţială".

377 afișări
Imaginea articolului Sava: SRI cunoaşte situaţia de la Cercetări Nucleare Piteşti, este o activitate confidenţială

Sava: SRI cunoaşte situaţia de la Cercetări Nucleare Piteşti, este o activitate confidenţială (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"SRI cunoaşte situaţia de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare sucursala Cercetări Nucleare Piteşti. Este o activitate confidenţială. SRI acţionează potrivit atribuţiilor legale", a spus Sava.

Regia Autonomă pentru "Activităţi Nucleare" - Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti a semnalat dispariţia a 75 de documente clasificate "care sunt iremediabil pierdute", cu date de emitere a informaţiilor secrete disparate care acoperă perioada 1979-2002, SRI derulând investigaţii, relatează HotNews.

Cu ocazia unui inventar de rutină, conducerea Regiei Autonome pentru "Activităţi Nucleare" - Sucursala Cercetari Nucleare Piteşti (SCN) a constatat lipsa a 75 de documente cuprinzând informaţii clasificate, din domeniul cercetării nucleare.

Marin Ciocănescu, şeful Structurii de Securitate şi director adjunct Securitate Nucleară, a confirmat, pentru HotNews, existenţa anchetei, menţionând însă că documentele pierdute nu prejudiciază siguranţa naţională.

"Vă înştiinţez ca prin Decizia SCN nr. 55/27.05.2011 s-a constituit o comisie care a stabilit cu certitudine că un număr de 75 de poziţii din Registrul de evidenţă a materialelor secrete de stat din perioada 1974-2002 reprezintă informaţii clasificate care sunt iremediabil pierdute", se arată într-o notă semnată de conducerea SCN.

Potrivit surselor HotNews.ro, printre cele 75 de documente sunt propuneri de invenţii, planuri de testare a fabricaţiei diferiţilor combustibili, propuneri de contracte de colaborare şi o serie de documentaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici