Scandal la sosirea muncitorilor sezonieri din Austria: Am plătit 140 de euro şi acum îmi spune carantină. Pentru ce?

  • Muncitori sezonieri din Austria, umiliţi la sosirea în România
  • Muncitorii sezonieri care s-au întors în această dimineaţă din Austria au avut parte de o mare surpriză.
  • Deşi au fost testaţi negativ în Austria, reprezentaţii DSP Timiş nu le-au recunoscut testele şi i-au băgat direct în carantină.
13379 afișări
Imaginea articolului Scandal la sosirea muncitorilor sezonieri din Austria: Am plătit 140 de euro şi acum îmi spune carantină. Pentru ce?

Scandal la sosirea muncitori sezonieri din Austria: Am plătit 140 de euro şi acum îmi spune carantină. Pentru ce?

Cei 48 de muncitori sezionieri au fost îmbarcaţi în două autocare şi transportaţi în carantină pentru 14 zile

În această seară trenul special venit din Austria se va întoarce la Viena cu nou transport de muncitori români.

Muncitorii sezonieri care s-au întors în această dimineaţă din Austria au avut parte de o mare surpriză.  Deşi au fost testaţi negativ în Austria, reprezentaţii DSP Timiş nu le-au recunoscut testele şi i-au băgat direct în carantină.

Bărbat: Am sunat la DSP aici la DSP Timiş şi mi-au spus că este valabil 72 de ore. Eu l-am făcut ieri, în data de 12, da? Am plătit 140 de euro şi acum îmi spune carantină. Pentru ce?

Nu ştie stânga ce face dreapta, spune un muncitor.

Venim în Româna cu nervii la pământ de acolo, ne trezim că ne ea ca pe nişte... aşa, mergeţi în carantină de ce? Faceţi-mi testul, eu îl plătesc, a spus un alt muncitor.

Mihaela Valcovici director DSP – Timiş: Din păcate există legislaţie şi cred că din punct de vedere medical te poţi pozitiva şi în a patra zi şi în a şaptea zi. Noi doar respectăm legislaţia în vigoare.

Muncitorii sezonieri sosiţi astăzi în ţară, nu înţeleg de ce cei care au ajuns zilele trecute în Austria, au putut să stea doar o singură zi în izolare.  După sosirea rezultatelor ei au putut să îţi ia în primire  bătrânii de care vor avea grijă în următoarele 30 de zile.

Ce 48 de muncitori sezionieri au fost îmbarcaţi în două autocare şi transportaţi în carantină pentru 14 zile. În această seară trenul special venit din Austria se va întoarce la Viena cu nou transport de muncitori români.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici