Scandalul ordonanţei de clasare | Sindicatul Grefierilor: S-ar putea să plătească tot cel mic

Cătălin Trăistaru, preşedintele Sindicatului Grefierilor, a declarat pentru MEDIAFAX că aşteaptă finalul verificărilor în privinţa grefierei care ar fi greşit dosarul de candidatură al lui Lazăr şi apoi se va decide dacă se impune o cercetare disciplinară, deşi e posibil să plătească „tot cel mic”.

1594 afișări
Imaginea articolului Scandalul ordonanţei de clasare | Sindicatul Grefierilor: S-ar putea să plătească tot cel mic

Scandalul ordonanţei de clasare | Sindicatul Grefierilor: S-ar putea să plătească tot cel mic

„În momentul de faţă aşteptăm să vedem cum derulează verificările interne. Noi am făcut propriile noastre investigaţii, aşteptăm o poziţie din partea colegei respective, dacă se va merge mai departe către identificarea domniei sale şi eventual către o cercetare disciplinară, dacă se impune - cu atât mai mult că celălalt procuror Lazăr (Cristian, n.r.), am văzut că a spus în presă că cine este vinovat de această eroare trebuie să plătească. Suntem rezervaţi şi sceptici că s-ar putea să plătească tot cel mic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Trăistaru, preşedintele Sindicatului Naţional al Grefierilor.

Trăistaru a subliniat că grefierii doresc doar apărarea reputaţiei şi nu au dorit să creeze niciun conflict sau să se poziţioneze în vreuna dintre tabere.

„Nu ni se pare oportun şi nici corect sa fim atraşi într-un joc şi săa se găsească o scuză şi un ţap ispăşitor în persoana unui grefier. (...) Este clar că undeva adevărul e la mijloc şi probabil se încearcă o identificare a erorii care a produs această situaţie. Cel mai probabil s-a găsit, ca o prima scuză, aceasta afirmaţie. Nu cred ca e vorba de minciună, e clar că lucrurile sunt mult mai complicate decât atât. Pe noi ne interesează sa nu ne fie prejudiciată imaginea ca profesie”, a mai spus Trăistaru.

Precizările vin după ce procurorul general Augustin Lazăr a explicat faptul că ordonanţa de clasare a dosarului a fost semnată de alt procuror, Cristian Lazăr, şi că ministrul Justiţiei exploatează o eroare de grefă din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevărului şi pentru o folosi drept motiv de revocare.

Pe de altă parte, Sindicatul Grefierilor a precizat, imediat după declaraţiile procurorului general, că ei nu au competenţe în întocmirea dosarului de candidatură a magistraţilor şi trag un semnal de alarmă ca profesia să nu mai fie instrument de luptă între ministere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici