Şcoala de vară – cum creşti tinerii să iubească România

În vacanţa mare, când toţi tinerii visează parcuri şi plimbări, elevii aceştia au dat taberele cu distracţii pe şcoala de vară, fără nici un regret. Vor să înveţe aici ce nu se poate învăţa în şcoală, pentru ca mai târziu să ajute România.

22 afișări
Imaginea articolului Şcoala de vară – cum creşti tinerii să iubească România

Şcoala de vară – cum creşti tinerii să iubească România (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Surprinzător, majoritatea liceenilor care vor merge joi la şcoala de vară din Păltiniş visează să devină medici. Fiindcă au citit ei în presă că România e în criză mare de doctori, iar asta li se pare foarte trist.

"Am ales 20 de liceeni din toate zonele ţării, din 130 de aplicanţi. Unii sunt olimpici, alţii nu, dar au note foarte bune la şcoală, iar alţii au înclinaţii artistice. Încercăm să-i facem să gândească pozitiv şi să înveţe să realizeze proiecte prin care să ajute comunitatea din care fac parte. Ideea este ca mai târziu ei să ajungă să se implice mai mult în societate, căci românilor asta le lipseşte foarte mult. A, şi desigur, să rămână în ţară", ne spune Silvia Radu, preşedinta ASER (Asociaţia Studenţilor Economişti din România).

Citeşte mai multe despre şcolile de vară pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici