ŞCOLI ÎNCHISE | Judeţele unde cursurile au fost suspendate şi miercuri/ MEN: Orele vor fi recuperate după calendarul stabilit de unităţile de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare

Luni şi marţi şi miercuri, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare vor fi suspendate integral în mai multe judeţe, potrivit unui anunţ al Ministerului Educaţiei Naţionale.

12006 afișări
Imaginea articolului ŞCOLI ÎNCHISE | Judeţele unde cursurile au fost suspendate şi miercuri/ MEN: Orele vor fi recuperate după calendarul stabilit de unităţile de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare

Cursuri suspendate în judeţele Dolj, Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Bucureşti / Ministerul Educaţiei: Orele vor fi recuperate după calendarul stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare

MEN: Cursurile vor fi suspendate şi miercuri în Brăila şi Olt din cauza condiţiilor meteorologice

"Marţi, 27 februarie, cursurile sunt suspendate în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Dolj, Constanţa, Giurgiu (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov şi Teleorman, dar şi în Capitală. Tot marţi, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 şcoli din mediul rural din judeţul Mehedinţi şi în 14 unităţi şcolare din judeţul Călăraşi", transmite Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În prezent sunt în vigoare trei atenţionări cod portocaliu de ger, ninsori şi viscol. Este vorba de o atenţionare cod portocaliu de ger, care a intrat în vigoare luni dimineaţă, la ora 03.00, şi este valabilă pentru mai bine de jumătate de ţară, vizând judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Această atenţionare expiră pe 1 martie, la ora 10.00. Tot luni dimineaţa, dar de la ora 07.00, a intrat în vigoare o altă atenţionare cod portocaliu dar de ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. Această atenţionare expiră tot luni, la ora 23.00. Este în vigoare şi o a treia atenţionare cod portocaliu, tot de viscol şi ninsori, dar de data aceasta pentru judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti. Potrivit ANM, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m. Acest cod portocaliu expiră marţi, 27 februarie, la ora 14.00.

Şi în judeţul Buzău au fost închise şcolile din cauza viscolului

Toate unităţile de învăţământ din Buzău vor fi închise, marţi, din cauza viscolului, decizia fiind luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Este vorba de peste 500 de unităţi şcolare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Prefecturii Buzău, din cauza fenomenelor meteo de luni, precum şi a prognozei meteo pentru orele următoare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a întrunit luni seară în şedinţă extraordinară şi a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău în data de 27 februarie 2018.

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 540 de unităţi şcolare vor fi închise marţi.

“Marţi sunt închise toate şcolile din Buzău. Este vorba despre 540 unităţi şcolare. S-a luat decizia din cauza gerului şi a viscolului”, a declarat Ichim.

Judeţul Buzău este sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Şcolile din Tulcea şi Argeş vor fi închise marţi din cauza gerului

ursurile şcolare vor fi suspendate, marţi, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea, decizia fiind luată luni seara, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), din cauza atenţionărilor meteo. Şi în Argeş se închid 17 şcoli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit deciziei IŞJ Tulcea, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile cursurile şcolare vor fi suspendate marţi în judeţ.

Excepţie vor face grădiniţele cu program prelungit, care sunt pregătite să primească copiii, au mai anunţă reprezentanţii ISJ Tulcea.

De asemenea, directorii de la 17 unităţi de învăţământ din Argeş au decis suspendarea cursurilor pentru marţi, din cauza gerului, în funcţie de condiţiile meteorologice urmând ca şi alte şcoli să fie închise.

Potrivit Prefecturii Argeş, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş întrunit, luni, în şedinţă extraordinară a decis ca suspendarea cursurilor în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Argeş pentru ziua de marţi să revină directorilor unităţilor şcolare după consultarea prealabilă a preşedintelui Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

“Până la ora 18.00, directorii unităţilor de învăţământ care au luat hotărârea de a suspenda cursurile şi au informat în scris Inspectoratul Şcolar sunt de la: Şcoala Gimnazială General Constantin Cristescu Lunca Corbului; Şcoala Gimnazială Sanda Movilă Albota; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bârla; Şcoala Gimnazială Gheorghe IIC Brătianu Răteşti; Şcoala Gimnazială Cotmeana; Şcoala Gimnazială Dumitru Udrescu Săpata; Şcoala Gimnazială Constantin Balaceanu Stolnici; Şcoala Gimnazială Vladimir Streinu Teiu; Şcoala Gimnazială Petre Badea Negraşi; Şcoala Gimnazială Râca; Şcoala Gimnazială Prof. univ. Ion Stoia Căldăraru; Şcoala Gimnazială Cocu; Şcoala Gimnazială Moşoaia; Şcoala Gimnazială Băbana; Structura Şcoala Primară Tufanu (structură a Şcolii Gimnaziale Petre Tudose Mălureni); Şcoala Gimnazială Morăreşti; Şcoala Gimnazială Nr. 1 Uda”, arată Prefectura Argeş.

În funcţie de condiţiile meteorologice, şi alte unităţi de învăţământ ar putea fi închise.

Şcolile rămân închise şi marţi în judeţul Constanţa

Cursurile şcolare vor fi suspendate şi marţi în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Constanţa, pentru a doua zi consecutiv, din cauza temperaturilor scăzute şi ninsorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autorităţile locale din Constanţa au decis, luni, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa pentru ziua de marţi, 27 februarie.

În urma analizării situaţiei la nivelul judeţului, marţi se va decide dacă este necesară prelungirea acestei situaţii şi pentru zilele următoare.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Constanţa nu se înregistrează situaţii deosebite din cauza vremii. Toate drumurile naţionale şi cele judeţene sunt operaţionale, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Autorităţile au luat, însă, decizia ca pe anumite tronsoane de drumuri naţionale de pe raza judeţului să fie impusă o restricţie de trafic pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) au anunţat că este posibil ca în cursul nopţii de luni spre marţi să fie închise, preventiv, unele porţiuni de drumuri judeţene.

„Pentru ora 18.00 - 19.00 se poate sa închidem, preventiv, câteva tronsoane de drumuri judeţene, pentru a opri traficul pe timpul nopţii. Vom asigura pe aceste tronsoane eventuale intervenţii medicale. Sunt drumuri cu o importanţă scăzută din punct de vedere al traficului. Rutele importante (exemplu: Mangalia - Negru Vodă, Mihai Viteazu - Corbu, ori Ion Corvin – Cernavoda - Topalu) vor fi menţinute deschise cu orice costuri, atâta timp cât utilajele vor face faţă”, au anunţat sursele citate, care îi roagă pe conducătorii auto să nu circule pe timp de noapte, când vizibilitatea este foarte redusă din cauza viscolului şi intervenţiile utilajelor de deszăpezire se desfăşoară cu dificultate.

Judeţul Constanţa este sub atenţionare meteorologică de ger şi ninsori viscolite.

În municipiul şi în judeţul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atât luni, 26 februarie, cât şi marţi, 27 februarie, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

Informaţiile au fost comunicate Ministerului Educaţiei de inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă.

"În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB", arată Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Şcolile şi grădiniţele din judeţul Olt vor fi închise marţi şi miercuri

Cursurile unităţilor de învăţământ din judeţul Olt vor fi suspendate, marţi şi miercuri, potrivit unei decizii luate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul şcolar general, Adrian Bărbulete, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că suspendarea cursurilor este valabilă pe toată durata codului portocaliu de vreme rea.

”Am luat decizia, în Consiliul de Administraţie al ISJ Olt, de suspendare a cursurilor pentru marţi şi miercuri, dar şi pentru restul zilei de luni, pentru elevii care învaţă după-amiază. Mai sunt licee care au cursuri după-amiază, atât în urban cât şi la rural - la Izvoarele, Iancu Jianu sau Cilieni. Cei care au avut ore de dimineaţă, termină cursurile şi pleacă, n-au fost probleme”, a declarat Bărbulete.

Judeţul Olt se află sub incidenţa a două avertizări meteorologice de ninsori, viscol şi temperaturi scăzute.

Şcoli închise în judeţul Brăila din cauza gerului şi a ninsorii

Toate şcolile din judeţul Brăila vor închise marţi şi miercuri din cauza gerului, a ninsorii şi a viscolului, decizia fiind luată în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

Membrii comisiei au anunţat măsura în condiţiile în care judeţul se află sub avertizare de tip cod galben de ninsoare şi vânt puternic şi cod portocaliu de ger.

În următoarele ore şi zile, în judeţul Brăila, temperaturile maxime vor fi frecvent între minus 12 şi minus 8 grade, cele minime se vor încadra în general între minus 22 şi minus12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

De aceea, autorităţile au decis să suspende cursurile şcolare timp de două zile, pe 27 şi 28 februarie.

”În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila din 26.02.2018 s-a hotărât ca la nivelul judeţului Brăila să fie suspendate cursurilor şcolare, în toate instituţiile de învăţământ din judeţul Brăila, în perioada 27 - 28.02.2018”, se arată în informarea ISU Brăila.

Judeţul Brăila se află sub avertizare cod galben în intervalul 25 februarie, ora 3.00 – 1 martie, ora 10.00, când sunt prognozate intensificări ale vântului în partea de sud-est a teritoriului, rafale ale vântului ce vor atinge 55 - 65 km/h şi cod portocaliu, începând cu 26 februarie, ora 3.00 – 1 martie ora 10.00, când valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor. În funcţie de evoluţia fenomenelor meterologice, autorităţile ar putea prelungi perioada de suspendare a cursurilor de la unităţile de învăţământ din judeţul Brăila.

Teleorman: Cursurile au fost suspendate începând de luni de la ora 12.00; şapte drumuri blocate

Cursurile unităţilor de învăţământ din judeţul Teleorman au fost suspendate, începând de luni de la ora 12.00 şi marţi. De asemenea, şapte drumuri din judeţ sunt blocate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit hotărârii luate, luni dimineaţa, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), având în vedere evoluţia negativă a fenomenelor meteorologice - viscol, ninsori abundente şi ger - şi a faptului că administratorii drumurilor naţionale şi judeţene fac faţă cu greu pentru deszăpezirea carosabilului, cursurile unităţilor de învăţământ sunt suspendate pentru ziua de 26 februarie, începând cu ora 12.00, şi în data de 27 februarie.

Totodată, următoarele tronsoane de drum sunt blocate temporar în vederea acţionării eficiente a mijloacelor de deszăpezire: DN 65A Turnu Măgurele - Roşiorii de Vede, DN 51 Zimnicea - Izvoarele, DN 51A Zimnicea - Piatra, DJ 504 Alexandria - Cernetu şi Alexandria - Lăceni, DJ 703 Călineşti - Mavrodin, DJ 506 Beiu - Ştorobăneasa şi Merişani - Băbăiţa, DJ 506A Răzmireşti – Vităneşti.

Tot luni, în şedinţa CJSU Teleorman, s-a luat decizia suplimentării numărului de utilaje de deszăpezire cu un număr de 24 de mijloace tehnice.

”La nivelul judeţului Teleorman, administratorii drumurilor naţionale şi judeţene (SDN şi SDJ) acţionează pe principalele căi de circulaţie cu următoarele mijloace de deszăpezire şi materiale antiderapante: SDN - 53 de mijloace de deszăpezire şi aproximativ 2.000 tone sare; SDJ - 49 de mijloace de deszăpezire, peste 1.200 tone de nisip şi aproximativ 2-600 tone de sare”, se arată într-un comunicat remis de CJSU Teleorman.

Luni dimineaţa a intrat în vigoare o altă atenţionare cod portocaliu dar de ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. În aceste judeţe, va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Atenţionarea expiră luni, la ora 23.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici