Şcolile şi grădiniţele din judeţul Olt sunt închise din cauza viscolului

Şcolile şi grădiniţele din judeţul Olt sunt închise, marţi, din cauza avertizărilor meteo de ninsori şi viscol.

831 afișări
Imaginea articolului Şcolile şi grădiniţele din judeţul Olt sunt închise din cauza viscolului

Şcolile şi grădiniţele din judeţul Olt sunt închise din cauza viscolului (Imagine: Tibi Bologh/ Arhiva Mediafax Foto)

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt a luat decizia de a închide unităţile de învăţământ la propunerea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul Prefecturii, ca urmare a atenţionării de cod portocaliu.

Inspectorii şcolari au precizat că în grădiniţele cu program prelungit se va asigura permanenţă, astfel că părinţii care nu vor avea cu cine să îşi lase copiii îi vor putea aduce la grădinţă.

"Deocamdată nu putem spune dacă orele se vor relua miercuri. În funcţie de înştiinţările de la ANM, vom decide redeschiderea unităţilor şcolare începând de miercuri sau, dimpotrivă, vom menţine suspendarea cursurilor", a declarat, marţi, şeful ISJ Olt, Felicia Man.

Marţi, între orele 4.00 şi 14.00, Capitala şi nouă judeţe din sudul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, pentru alte 14 judeţe fiind emis cod galben. Avertizarea cod portocaliu vizează judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeş şi Olt.

Ca urmare a acestei avartizări, marţi sunt suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Capitală. De asemenea, cursurile sunt suspendate în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Argeş şi Dâmboviţa, în timp ce în judeţul Buzău decizia privind suspendarea cursurilor a fost lăsată la latitudinea conducerii fiecărei unităţi în parte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici