Şcolile şi grădiniţele rămân închise în Bucureşti până luni, 16 ianuarie

Primarul general al Capitalei a anunţat că şcolile rămân închise toată săptămâna, până luni, 16 ianuarie.

16202 afișări
Imaginea articolului Şcolile şi grădiniţele rămân închise în Bucureşti până luni, 16 ianuarie

Primarul general: Şcolile şi grădiniţele rămân închise în Bucureşti până luni

Primarul general al Capitalei a anunţat că şcolile rămân închise toată săptămâna, până luni, 16 ianuarie. 

"Am luat legătura cu specialiştii ANM, m-am consultat cu domnul ministru al Educaţiei, cu inspectorul general şcolar, am discutat cu domnul prefect, cu primarii de sectoare, medici, părinţi. (...) Având în vedere condiţiile meteorologice, şcoala ar putea să înceapă vineri. De aceea, am luat decizia ca toate cursurile să începă luni, 16 ianuarie. În privinţa univesităţilor există autonomie, fiecare universitate va lua propria decizie şi o va anunţa pe site", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a anunţat că în jur de 500 de persoane, jandarmi, deţinuţi şi sportivi, vor participa marţi la deszăpezirea Capitalei.

Directorul ANP a anunţat că 140 de deţinuţi vor participa, marţi, la acţiuni de deszăpezire în Capitală, ca urmare a solicitării primăriei.

"Nu sunt probleme privind temperaturile. Au fost nişte probleme la penitenciarul Poarta Albă în sensul că nu au putut ajunge, în zilele de vineri şi sâmbătă, angajaţii la timp la serviciu. Dar nu au fost probleme, deţinuţii nu au avut de suferit. (...) Am avut solicitare de la Primăria Capitalei , astăzi s-a semnat contractul de voluntariat. 140 de detinuţi, 40 de la Rahova, 100 de la Jilava vor ieşi, în funcţie de necesitate, mâine dimineaţă", precizat Marius Vulpe.

De asemenea, primarul a cerut asociaţiilor de locatari să deszăpezească trotuarele pe care le au în administrare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici