Se apropie sesiunea. Studenţii caută soluţii pentru a învăţa mai uşor

  • Studenţii caută trucuri de învăţare rapidă pentru a avea o sesiune uşoară.
  • Andrei Teodor, student: Mă consult cu alţi studenţi, aşa verific ce am învăţat.
  • Radu Rizoiu, profesor: Înregistrez cursurile ca studenţii să revadă ce am predat.
451 afișări
Imaginea articolului Se apropie sesiunea. Studenţii caută soluţii pentru a învăţa mai uşor

Se apropie sesiunea. Studenţii caută soluţii pentru a învăţa mai uşor

Sesiunea bate la uşă, iar studenţii caută soluţii pentru a învăţa mai uşor pentru examene.

Andrei Teodor este în anul III la Facultatea de Drept şi dezvăluie din secretele sale. 

„Contează foarte mult să ai cele opt ore de somn clasice care să te ajute să înveţi. Încerc să îmi estimez un număr de zile raportat la efortul pe care am nevoie să-l fac pentru respectivul examen. Mă verific aletoriu ori cu colegii, ori cu subiecte din anii anteriori, să văd dacă ceea ce am acumulat eu este relevant”, a spus Andrei Teodor, student la Facultatea de Drept.

În ajutorul studenţilor vin şi profesorii, care recunosc că din cauza orelor desfăşurate online sunt mult mai deschişi în a comunica cu studenţii.
Radu Rizoiu, conferenţiar universitar la Facultatea de Drept, recunoaşte şi el că acum este mult mai implicat decât o făcea anii trecuţi. 

„Comunicarea este mult mai mult crescută. Eu comunic pe mail, pe WhatsApp, comunic telefonic şi organizez întâlniri suplimentare pe Google Meet cu studenţii pentru a discuta lucruri. Înregistrez toate cursurile cu imagine şi sunet. Le pun în platformă, astfel încât studenţii care nu au putut participa sau chiar şi cei care au participat
vor să îşi amintească ce am spus la curs”, a declarat Radu Rizoiu, conferenţiar universitar la Facultatea de Drept.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici