Se elimină restricţiile referitoare la lichidele din bagaje pe Aeroportul Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara anunţă achiziţia unui nou sistem de procesare a bagajelor, ceea ce va duce la ridicarea restricţiilor referitoare la lichidele din bagajele de mână. De asemenea, nici electronicele nu vor mai fi scoase la verificare.

1538 afișări
Imaginea articolului Se elimină restricţiile referitoare la lichidele din bagaje pe Aeroportul Timişoara

Se elimină restricţiile referitoare la lichidele din bagaje pe Aeroportul Timişoara

Aeroportul Internaţional Traian Vuia anunţă eliminarea restricţiei referitoare la cantitatea de lichide, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 de mililitri.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului, pasagerii vor scăpa de stresul de a pune recipientele în pungi de plastic pentru scanare separată de bagajul de mână. Acelaşi lucru va fi valabil şi pentru electronice, laptopurile şi accesoriile acestora urmând să treacă prin scanere fără să mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj.

Implementarea noului sistem modern de control de securitate a fost posibilă în urma achiziţionării celor mai noi echipamente de specialitate, finanţate prin fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Operaţionalizarea sistemului de scanare a fost realizată prin cooperarea Aeroportului Internaţional Timişoara cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

„Dincolo de faptul că este eliminat stresul ambalării recipientelor şi a scoaterii acestora pentru scanare separată, cel mai important câştig este reducerea timpului de procesare a pasagerilor la efectuarea controlului de securitate”, anunţă reprezentanţii Aeroportului.

Aceştia susţin că măsura se aplică de luni pe Aeroportul din Timişoara, dar îi sfătuiesc pe pasageri să verifice condiţiile de securitate din aeroporturile spre care zboară, cu suportul companiilor aeriene prin care achiziţionează biletele de călătorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici