Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea Transfăgărăşanului: zăpadă de 2 metri pe unele porţiuni

Au loc ultimele pregătiri pentru deschiderea DN 7C - Transfăgărăşan, deşi miercuri erau porţiuni unde zăpada măsura chiar şi doi metri, spun reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

579 afișări
Imaginea articolului Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea Transfăgărăşanului: zăpadă de 2 metri pe unele porţiuni

Cu toate că stratul de zăpadă depăşeşte încă pe alocuri chiar şi doi metri, cu un efort susţinut al drumarilor din cadrul Secţiei Sibiu, reprezentanţii DRDP Braşov speră să redea traficului Transfăgărăşanul până la mijlocul săptămânii viitoare.

„Ultimele pregătiri pentru redeschiderea acestui tronson de drum. Sperăm ca săptămâna viitoare, într-una dintre zile, să putem să redăm traficului acest frumos drum. Mai avem de făcut lărgiri în zonele virajate, mai avem de montat semnalizarea. Suntem aproape de final. Facem tot posibilul ca până la mijlocul săptămânii viitoare să deschidem drumul”, a spus Tudor Duţu, directorul regional al DRDP Braşov.

Şoseaua care ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac este închisă pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci şi alunecări de teren. Porţiunea de drum închisă este cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici