Se ieftinesc locuinţele, în România: 70% dintre proprietarii de imobile au scăzut preţul

  • Majoritatea proprietarilor de locuinţe sunt dispuşi să primească clienţi la vizionări în urma relaxării restricţiilor de circulaţie
  • 70% dintre aceştia au scăzut imobilele scoase la vânzare
6744 afișări
Imaginea articolului Se ieftinesc locuinţele, în România: 70% dintre proprietarii de imobile au scăzut preţul

Se ieftinesc locuinţele în România: 70% dintre proprietarii de imobile au scăzut preţul

Majoritatea proprietarilor de locuinţe sunt dispuşi să primească clienţi la vizionări în urma relaxării restricţiilor de circulaţie, 70% dintre aceştia declarând că au scăzut preţurile imobilelor pe cate le-au scos la vânzare, potrivit unui studiu imobiliare.ro, realizat la începutul lunii mai. 
 
Astfel, „30% (dintre proprietarii care au participat la studiu n.r.) au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea vinde, în vreme ce 31% au aplicat o scădere de până la 5%, 26% şi-au redus pretenţiile cu 5%-10%, iar 13% cu un procent cuprins între 10%-20%”, reiese din comunicatul imobiliare.ro. 
 
Dintre potenţialii vânzători, 14% se aşteaptă să vândă în maximum o lună, 36% în una până la trei luni, 27% în trei până la şase luni, iar 23% în peste şase luni, se menţionează în studiu. 
 
În ceea ce priveşte piaţa închirierilor, 70% din cei care au locuinţe de închiriat au declarat cu au scăzut deja preţul solicitat. 
 
„Dintre cei care vor să închirieze, 21% se aşteaptă să încheie o tranzacţie într-o săptămână, 41% într-o lună, 25% în una până la trei luni, iar 13% în trei luni. Dintre proprietarii din această categorie, 30% au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea închiria, în vreme ce 19% şi-au redus aşteptările cu până la 5%, 30% cu 5%-10%, 16% cu 10%-20%, iar 7% cu peste 20%”, a comunicat imobiliare.ro. 
 
În cadrul studiului menţionat, 75,5% dintre vânzători au declarat că vor primi clienţi în vizită după încheierea situaţiei de urgenţă, 23% au precizat că vor face asta doar dacă se vor folosi materiale de protecţie şi doar 1,5% au spus că nu sunt dispuşi să primească potenţiali cumpărători. În rândul celor care au imobile de închiriat, 98% au declarat că vor primi clienţi la vizionare după relaxarea condiţiilor de deplasare, în vreme ce doar 2% au spus că nu; dintre proprietarii deschişi la vizionări, 88% au precizat că vor face acest lucru doar dacă se va folosi echipament de protecţie. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
imobile,
pret

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici