Se inaugurează centrul de mentenanţă HIMARS de la Bacău

Joi, 30 mai, la Bacău, se inaugurează centrul de mentenanţă pentru HIMARS, realizat de compania Lockheed Martin în colaborare cu Aerostar Bacău, anunţă Aerostar.

Urmărește
4785 afișări
Imaginea articolului Se inaugurează centrul de mentenanţă HIMARS de la Bacău

Se inaugurează centrul de mentenanţă HIMARS de la Bacău

La ceremonia de inaugurare, vor participa ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, CEO-ul Aerostar, reprezentanţi din cadrul companiei Lockheed Martin şi oficiali din cadrul Armatei Române.

Tot la Bacău sunt întreţinute şi elicopterele Black Hawk ale României, din dotarea MAI. Centrul de servicii de întreţinere, reparaţii şi revizii pentru elicopterele S-70 Black Hawk a fost inaugurat la începutul acestui an.

„Centrul de mentenanţă va contribui la crearea şi susţinerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România şi va asigura o disponibilitate sporită şi costuri operaţionale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne. Înaintea inaugurări centrului, angajaţii Aerostar au fost la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde au efectuat familiarizarea cu aeronava şi au urmat toate pregătirile necesare”, transmiteau LM şi Aerostar Bacău, la începutul acestui an.

Primul sistem HIMARS a intrat în dotarea Armatei Române în anul 2021, după ce, în 2018, s-a stabilit achiziţia a trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare. În 2022, au avut loc primele trageri reale cu acest sistem, iar în 2023 a ajuns în România al doilea sistem cumpărat, urmând a fi operaţionalizat în 2024.

Fiecare sistem HIMARS are 18 instalaţii de lansare, iar România a cumpărat trei tipuri diferite de rachete dirijate, care pot lovi ţinte terestre, de suprafaţă sau punctuale, până la 300 de km.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici