Se poate schia în Sinaia şi Buşteni de Paşte

Pârtiile din staţiunile Sinaia şi Buşteni sunt practicabile în acest sfârşit de săptămână, cele mai bune condiţii pentru schi şi snowboard fiind la Sinaia, unde în Valea Dorului, la 2.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă este de un metru.

74 afișări
Imaginea articolului Se poate schia în Sinaia şi Buşteni de Paşte

Se poate schia în Sinaia şi Buşteni de Paşte (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, în Valea Dorului, la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, patru pârtii care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia sunt practicabile.

Astfel, pârtiile "Valea Dorului 1", "Valea Dorului 2", "Variantă" şi "Valea soarelui" oferă condiţii foarte bune pentru schi, stratul de zăpadă pe aceste pârtii fiind de un metru.

Şi la Buşteni se schiază în condiţii bune pe pârtia "Kalinderu", unde stratul de zăpadă este de 25 de centimetri, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează, a afirmat administratorul pârtiei, Ion Vasilescu.

La Azuga nu se mai schiază decât pe anumite porţiuni ale pârtiei Sorica, a declarat Alex Bârţoiu, de la Salvamont Azuga. Acesta a precizat că nici telegondola nu funcţionează vineri, această instalaţie de transport pe cablu urmând însă să fie pusă în funcţiune sâmbătă şi duminică.

Pentru sărbătorile de Paşte, proprietarii de vile şi hoteluri din staţiunile de pe Valea Prahovei au pus în vânzare pachete turistice special concepute pentru această perioadă, însă gradul de ocupare a locurilor de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei se anunţă mai mic decât în anii trecuţi.

În staţiunea Sinaia, pachetele turistice de Paşte includ două sau trei nopţi de cazare, mic dejun şi cina festivă în noaptea de Înviere, iar preţurile variază, în funcţie de condiţii, între 150 şi 1.000 de lei de persoană pentru un pachet turistic.

La Buşteni, hotelierii şi proprietarii de vile vând pachete turistice cu două sau trei nopţi de cazare, mic dejun în sistem bufet suedez inclus, masă festivă în noaptea de Înviere, la preţuri pornind de la 160 lei de persoană pentru un pachet turistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici