Se vor relaxa restricţiile în România? Răspunsurile lui Arafat şi ale lui Gheorghiţă

  • Putem discuta despre ridicarea restricţiilor în România, dar nu în acest moment, declară şeful DSU, Raed Arafat.
  • „Riscul ar fi mult prea mare şi nu cred că cineva îşi asumă un astfel de impact”, îl completează Valeriu Gheorghiţă.
5254 afișări
Imaginea articolului Se vor relaxa restricţiile în România? Răspunsurile lui Arafat şi ale lui Gheorghiţă

Întrebat, joi, dacă se poate vorbi despre ridicarea restricţiilor în România, Arafat a răspuns: „putem vorbi, dar nu în acest moment”.

„Acum rămânem foarte precauţi. Încă nu credem că am ajuns la vârf ca să vedem impactul. Ţările care au trecut la relaxare au avut deja vârful care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă”, spune Arafat.

Astfel, nu se pune problema ridicării restricţiilor, care oricum în România sunt mult mai permisive decât în alte ţări, adaugă şeful DSU.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a intervenit la întrebarea legată de o eventuală ridicare a restricţiilor după creşterea ratei de vaccinare.

„Probabil că vă referiţi la Marea Britanie. Marea Britanie are la populaţia vaccinată peste 90%, are doza booster făcută la peste 60% din populaţie, aşa încât COVID a devenit în Marea Britanie o infecţie virală uşoară, fără impact la nivelul sănătăţii individuale şi colective. Fiecare ţară adoptă măsurile care se potrivesc situaţiei. Nu cred că este situaţia României. Riscul ar fi mult prea mare şi nu cred că cineva îşi asumă un astfel de impact”, a spus Gheorghiţă.

Întrebat despre introducerea altor restricţii, Raed Arafat a declarat că în acest moment nu se discută despre schimbarea măsurilor nici în sensul înăspririi, nici în sensul relaxării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici