TEHNICĂ MILITARĂ  Secretul rachetei ucraineană Neptun, care a scufundat crucişătorul Moskva

Capabil să distrugă simultan până la 12 ţinte aeriene, crucişătorul Moscova a fost spulberat de racheta ucraineană Neptun, declanşând durere la Moscova.

48968 afișări
Imaginea articolului Secretul rachetei ucraineană Neptun, care a scufundat crucişătorul Moskva

Racheta ucraineană Neptun

Directorul companiei de informaţii şi consultanţă Defense Express, Serghei Zgureţ, a explicat cum a fost posibil.

Racheta Neptun, dotată cu un focos care cântăreşte 150 de kilograme, atinge o viteză de aproximativ 900 de kilometri pe oră, fiind concepută pentru a distruge nave de până la 5.000 de tone. Zboară la o altitudine foarte mică, la câţiva metri deasupra nivelului mării, şi poate efectua manevre în timpul acţiunii. Are o rază de desfăşurare de circa 280 de kilometri.

Serghei Zgureţ, preluat de ziaristii.com: „Este imposibil s-o detectezi chiar şi pe vreme normală: la o înălţime de 5-7 metri, este văzută de mijloace radar doar pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece orizontul radio este mai înalt faţă de zborul rachetei peste suprafaţa apei. Zboară foarte jos”.

Proiectul pentru dezvoltarea şi fabricarea complexului Neptun a fost implementat „într-un timp nerealist de scurt, cu finanţare minimă în contextul unei confruntări militare cu Rusia”.

Racheta de croazieră anti-navă ucraineană R-360 Neptun a început să se dezvolte în biroul de proiectare „Luch” din Kiev, în 2014. În 2018 s-au efectuate teste, în urma cărora rachetele au distrus ţinte maritime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici