Secţia ATI a Spitalului Foişor a fost evacuată. O parte dintre pacienţi aveau germeni multirezistenţi

  • Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” a fost evacuată după ce o parte din pacienţi au fost diagnosticaţi cu germeni multirezistenţi.
  • La Foişor sunt 2 paturi de ATI COVID din totalul de 28.
8008 afișări
Imaginea articolului Secţia ATI a Spitalului Foişor a fost evacuată. O parte dintre pacienţi aveau germeni multirezistenţi

Secţia ATI a Spitalului Foişor a fost evacuată. O parte dintre pacienţi aveau germeni multirezistenţi

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” are aprobată în prezent structura de două paturi ATI COVID-19, din 28 de paturi total ATI, alocate în caz de necesitate în postoperator - „pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evolutiei postchirurgicale”, incluzand actul chirurgical terapeutic.

Reprezentanţii unităţii medicale au transmis că există posibilitatea transformării în integralitate în spital suport COVID-19, cu afectarea în totalitate a specificului activităţii monospecialitate ortopedietraumatologie, pentru 5 paturi ATI COVID-19, aceasta fiind capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica de oxigen proprie a spitalului.

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranţă în rezolvarea unor pacienţi cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenţi - inclusiv a unor pacienţi internaţi sau pozitivaţi COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale -, s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă şi bactericidă şi derulării unor operaţiuni specifice - curăţenie înaltă şi renebulizare de acelaşi tip. A fost evacuată de urgenţă reanimarea - ATI pentru aceste intervenţii absolut necesare menţinerii siguranţei actului medical”, transmit reprezentanţii Spitalului „Foişor”.

Pacienţii diagnosticaţi cu germeni multirezistenţi au fost izolaţi şi trataţi în condiţii de maximă atenţie şi siguranţă, iar cei care erau pozitivi COVID-19 au fost deja externaţi, potrivit reprezentanţilor Spitalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici