Secţiile de votare din mai multe localităţi din Prahova, deschise cu întârziere

Toate secţiile de votare din oraşul prahovean Mizil, precum şi secţii de votare din alte localităţi ale judeţului au fost deschise, duminică dimineaţă, cu o întârziere de cel puţin o jumătate de oră pentru că nu au ajuns la timp ştampilele cu menţiunea "votat".

112 afișări
Imaginea articolului Secţiile de votare din mai multe localităţi din Prahova, deschise cu întârziere

Secţiile de votare din mai multe localităţi din Prahova, deschise cu întârziere (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Florică Ţogoe, purtătorul de cuvânt al BEJ Prahova, a declarat că întârzierea este cauzată de faptul că la secţiile de votare respective nu au ajuns la timp ştampilele "votat", în condiţiile în care sâmbătă seară s-a constatat că în Prahova la toate cele 719 secţii de votare ştampilele au fost distribuite greşit.

El a precizat că duminică dimineaţă, la ora 7.30 au fost trimise de la sediul Prefecturii Prahova ultimele maşini care au transportat ştampilele către secţiile de votare, iar la ora 8.00 erau în continuare închise, în aşteptarea ştampilelor, patru secţii de votare din municipiul Ploieşti.

Sursa citată a precizat că, potrivit legii, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare pot întrerupe timp de o oră procesul de votare.

Ştampilele cu inscripţia "Votat" au fost distribuite greşit în toate cele 719 secţii de votare din Prahova, sâmbătă seară prefectul judeţului luând decizia ca toate ştampilele să fie aduse la Prefectură şi redistribuite către secţii duminică dimineaţă, la ora 5.00.

Potrivit declaraţiilor prefectului judeţului Prahova, Adrian Dobre, la nivelul Instituţiei Prefectului s-a produs "o eroare" în sensul că au fost încurcate ştampilele de vot, lucru de care autorităţile au aflat sâmbătă, la ora 18.00. Prefectul de Prahova a refuzat să spună în câte secţii de votare au fost distribuite greşit ştampilele, însă reprezentanţii PNL şi PSD au afirmat că, potrivit informaţiilor primite de la oamenii pe care îi au în teritoriu, eroarea s-a produs în toate cele 719 secţii de votare din judeţul Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici