Şeful CJ Cluj: Negociem cu Nokia acordarea a 20-30 de salarii compensatorii pentru disponibilizaţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat vineri că autorităţile judeţene negociază cu oficialii Nokia acordarea a 20-30 de salarii compensatorii pentru angajaţii fabricii din Jucu care urmează să fie disponibilizaţi.

175 afișări
Imaginea articolului Şeful CJ Cluj: Negociem cu Nokia acordarea a 20-30 de salarii compensatorii pentru disponibilizaţi

Şeful CJ Cluj: Negociem cu Nokia acordarea a 20-30 de salarii compensatorii pentru disponibilizaţi (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat presei, la finalul şedinţei CJ Cluj, că, în paralel cu negocierile purtate de instituţie cu reprezentanţii Nokia, au loc discuţii între sindicalişti şi oficialii companiei finlandeze.

"Am avut o discuţie cu un vicepreşedinte Nokia la nivel european, cu care am discutat probleme ce ţin de protecţia socială a angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi de la fabrica din Jucu. Nokia doreşte să găsească o soluţie de acordare a salariilor compensatorii. Noi negociem cu ei acordarea a 20-30 de salarii compensatorii, având în vedere faptul că acestea nu sunt cuprinse în contractul colectiv de muncă şi nu există obligativitatea de a le acorda. Nokia a avut deschiderea de a colabora cu noi şi de a face asta. Vom vedea câte salarii obţinem. În paralel, sindicatele negociază şi ele acordarea de salarii compensatorii", a spus Alin Tişe.

Potrivit acestuia, acordarea de salarii compensatori face parte din programul mondial al Nokia de protecţie socială în cazul unor disponibilizări.

"În baza acestui program al Nokia şi-au manifestat disponibilitatea de a acorda salarii compensatorii pentru angajaţii de la Jucu. Rămân de văzut suma şi cuantumul. Noi discutăm cu cei de la Nokia pentru a ajuta sindicatele", a afirmat Tişe.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal" din cadrul fabricii din Jucu, Valentin Ilcaş, a declarat vineri că nu vrea să comenteze afirmaţiile preşedintelui CJ Cluj legate de cuantumul salariilor compensatorii.

"Nu doresc să comentez afirmaţiile domnului Tişe. Noi, sindicatele, continuăm negocierile cu reprezentanţii Nokia privind acordarea salariilor compensatorii. Sperăm să finalizăm discuţiile în 3 noiembrie", a spus Ilcaş.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici