Şeful CNAS: Aşteptăm băncile cu oferte pentru factoring la farmacii

Nicolae Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) care administrează fonduri de aproape 4 mld. euro anual, spune că aşteaptă băncile să vină cu oferte prin care să plătească acum banii pe care CNAS îi datorează farmaciilor urmând ca ulterior băncile să-şi recupereze fondurile de la instituţie. Mecanismul poartă numele de factoring, iar Duţă a precizat că a primit o astfel de ofertă de la grupul financiar japonez Nomura.

37 afișări
Imaginea articolului Şeful CNAS: Aşteptăm băncile cu oferte pentru factoring la farmacii

Şeful CNAS: Aşteptăm băncile cu oferte pentru factoring la farmacii (Imagine: www.zf.ro)

Concret, factoringul presupune ca farmaciile care au de recuperat bani de la CNAS să meargă cu facturile la o instituţie financiară, iar aceasta să elibereze valoarea facturii minus o dobândă. Ulterior banca îşi recuperează banii de la CNAS.

Citeşte mai multe despre ofertele pentru factoring pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici