Şeful DGA: Corupţia afectează foarte mult şi sectorul privat

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), chestorul Liviu Popa, a declarat, miercuri, la Băile Felix, că fenomenul corupţiei afectează în foarte mare măsură nu doar sectorul public din România, ci şi pe cel privat.

137 afișări

"Deşi la prima vedere corupţia este o mătrăgună a sectorului public din România, vă asigur că şi sectorul privat este foarte, foarte afectat de acest fenomen", a declarat şeful DGA, într-o conferinţă de presă ulterioară deschiderii celei de-a zecea conferinţe anuale a Parteneriatului European Împotriva Corupţiei (EPAC), care are loc la Băile Felix.

Chestorul Liviu Popa a mai spus că unul dintre motivele care împiedică o mai mare eficienţă în combaterea corupţiei din România este faptul că persoanele afectate de acest fenomen nu îşi asumă responsabilitatea de a reclama faptele de corupţie.

"În România avem o mare hibă. Când mergem duminica la biserică, când mergem la şedinţa cu părinţii, când mergem la crâşmă, la un şpriţ, acuzăm pe toată lumea de corupţie. Dar atunci când trebuie să vorbim într-un cadru instituţional, concret, nu mai găseşti pe nimeni", a spus şeful DGA.

Chestorul Liviu Popa a afirmat, de asemenea, că structurile de aplicare a legii din România "şi-au făcut temele" în ceea ce priveşte combaterea corupţiei şi că rezultatele luptei anticorupţie nu ar trebui să fie un obstacol în procesul de aderare a României la Spaţiul Schengen.

"România are un interes major în această perioadă, să facă dovada faptului că are temele făcute, că nu există sau că pot fi înlăturate, atunci când există, unele acuzaţii de corupţie ca o piedică în ceea ce ar însemna integrarea României în Spaţiul Schengen", a adăugat şeful DGA.

EPAC este o organizaţie care reuneşte structurile de aplicare a legii cu atribuţii anticorupţie din toate statele membre ale Consiliului European, iar din România sunt membre EPAC Direcţia Generală Anticorupţie, DNA, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi Ministerul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici