Şeful Grupului de Vaccinuri Oxford: Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă”

  • Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă” cu varianta actuală Delta a coronavirusului, a spus şeful Grupului de Vaccinuri Oxford.
  • Oferind dovezi parlamentarilor, marţi, prof. Sir Andrew Pollard a spus că dacă vaccinurile nu au oprit răspândirea virusului înseamnă că „atingerea pragului pentru imunitatea generală a populaţiei” este „un mit”.
5576 afișări
Imaginea articolului Şeful Grupului de Vaccinuri Oxford: Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă”

Şeful Grupului de Vaccinuri Oxford: Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă”

„Varianta Delta va infecta în continuare persoanele care au fost vaccinate. Şi asta înseamnă că oricine nu este încă vaccinat, la un moment dat va lua virusul ... şi nu avem nimic care să oprească [complet] transmiterea respectivă", a spus acesta.

Deşi vaccinurile existente sunt foarte eficiente în prevenirea cazurilor grave de COVID-19 şi a deceselor asociate bolii, acestea nu împiedică o persoană complet vaccinată să fie infectată cu virusul SARS-CoV-2, potrivit The Guardian.

Conceptul de imunizare a populaţiei se bazează pe o mare majoritate care câştigă imunitate, fie prin vaccinare, fie prin infecţii anterioare, care, la rândul său, oferă protecţie indirectă împotriva bolilor infecţioase pentru cei nevaccinaţi şi cei care nu au fost infectaţi anterior.

Datele dintr-un studiu recent efectuat de Imperial College London sugerează că persoanele complet vaccinate cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani au un risc cu 49% mai mic de a fi infectate în comparaţie cu persoanele nevaccinate. Cercetările au indicat, de asemenea, că persoanele complet vaccinate au fost de aproximativ trei ori mai puţin susceptibile de a da rezultate pozitive după ce au intrat în contact cu cineva care a avut COVID-19. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici