Şeful IJP Neamţ despre comisarul şef acuzat că a bătut o fată: Nu s-a gândit la consecinţe şi regretă

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, Paul Tablan, susţine că subalternul său, comisar şef Filip Cezar-Constantin, acuzat că a bătut o fată de 14 ani în sediul Poliţiei, a acţionat "fără să se gândescă la consecinţe" şi spune că poliţistul "regretă acest gest".

322 afișări
Imaginea articolului Şeful IJP Neamţ despre comisarul şef acuzat că a bătut o fată: Nu s-a gândit la consecinţe şi regretă

Şeful IJP Neamţ despre comisarul şef acuzat că a bătut o fată: Nu s-a gândit la consecinţe şi regretă (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Şeful IPJ Neamţ a spus că fata lovită cu palmele şi picioarele de către comisarul şef Filip Cezar-Constantin, şeful Poliţiei Municipale Piatra Neamţ, face parte dintr-o reţea de minori acuzaţi de o serie de tâlhării comise asupra bătrânilor, precizând că minorii cu vârste de până la 14 ani, potrivit Codului Penal, nu pot fi traşi la răspundere penală.

"Aceasta este şi poziţia noastră oficială. Asta s-a ascuns în spatele acţiunii, care este de condamnat şi pe care el o regretă. Nu trebuia să se comporte aşa, ştie asta, a făcut-o fără să se gândescă la consecinţe şi regretă acest fapt, de aceea a şi recurs la gestul de a-şi depune demisia. Gestul său nu poate fi scuzat de problematica acţiunii minorilor şi imposibilitatea tragerii la răspundere, de aici a şi reieşit demisia", a spus şeful IPJ Neamţ.

Potrivit acestuia, modul de operare al minorilor consta în împingerea bătrânilor pe scări şi sustragerea bunurilor după ce aceştia rămâneau inconştienţi. Şeful IPJ Neamţ a adăugat că minora este cercetată în Piatra Neamţ în câteva zeci de dosare penale vizând tâlhârii, furturi sau tâlhării urmate de deces.

"Sunt minori care provin din familii destructurate, nu au fost identificaţi majori care să îi determine pe aceştia să comită infracţiuni şi acţionează de capul lor", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX comisarul şef Paul Talban.

Acesta a mai precizat că, în prezent, fostul şef al poliţiei municipale Piatra Neamţ este sub o dublă anchetă: una realizată de către corpul disciplinar din intermediul IPJ Neamţ şi una a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Neamţ, fiind deschis şi un dosar penal în acest sens.

"El şi-a depus aseară (n.r. - miercuri seară) demisia, în prezent realizăm şi o verificare pentru a determina cum au ajuns filmările de pe camerele instituţiei pe Youtube. Acest lucru presupune o activitate mai laborioasă şi momentan nu cunoaştem identitatea celor care au făcut aşa ceva", a spus comisarul şef.

Acesta a mai precizat că minora în cauză, care a împlinit 14 ani în urmă cu puţin timp, a participat şi la o infracţiune de omor comisă asupra unui actor în municipiul Piatra Neamţ, dar pentru care nu a răspuns penal fiindcă a săvârşit-o împreună cu o persoană majoră, în prezent închisă pentru acest lucru.

Şeful Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, Cezar Constantin Filip, a demisionat, miercuri seară, după ce a apărut într-un filmuleţ lovind o fată de 14 ani.

De altfel, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea îi ordonase şefului Poliţiei Române demiterea lui Cezar Constantin Filip, după ce pe internet a fost postat filmuleţul respectiv.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, joi, că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piatra Neamţ au deschis un dosar penal pentru a stabili în ce condiţii, la data de 8 martie, a fost bătută minora în sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ.

Inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă, a trimis, miercuri, Corpul de control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, care a declanşat la rândul său o anchetă în cazul şefului Poliţiei Piatra Neamţ.

În filmuleţul postat, miercuri, pe internet şeful Poliţiei Piatra Neamţ, Cezar Constantin Filip, apare lovind o minoră, cu palmele, în mod repetat, dar şi cu picioarele. Totodată, şeful Poliţiei municipale o trage de păr şi o îmbrânceşte pe fată.

Filmarea, datată în 8 martie, ar fi fost făcută în sediul Poliţiei Piatra Neamţ, iar în imaginile surprinse de o cameră de luat vederi apare şi un ofiţer de la Biroului de Investigaţii Criminale, care asistă la incident fără a interveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici