Şeful misiunii FMI: Ministerul Sănătăţii trebuie să definească pachetul de bază al serviciilor naţionale

Ministerul Sănătăţii trebuie să definească pachetul de bază al serviciilor naţionale oferite beneficiarilor din sistemul public de sănătate, iar serviciile suplimentare să fie furnizate printr-o asigurare suplimentară, potrivit şefului misiunii FMI în România, Andrea Schaechter.

401 afișări
Imaginea articolului Şeful misiunii FMI: Ministerul Sănătăţii trebuie să definească pachetul de bază al serviciilor naţionale

Şeful misiunii FMI: Ministerul Sănătăţii trebuie să definească pachetul de bază al serviciilor naţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Sănătăţii are un plan de acţiune, acum este esenţial să se implementeze acest plan, să se evalueze rezultatele şi un pas cheie ar fi să se definească pachetul de bază al serviciilor care sunt asigurate beneficiarilor. Serviciile naţionale trebuie oferite prin acest pachet de bază, iar serviciile suplimentare printr-o asigurare suplimentară", a declarat miercuri Andrea
Schaechter, într-o conferinţă de presă.

Ea a afirmat că ministerul urmăreşte creşterea eficienţei sistemului de sănătate, axat în prezent pe serviciile spitaliceşti.

"Se vizează o redirecţionare către serviciile de asistenţă primară şi în ambulatoriu, ceea ce ar reduce substanţial costurile din sistemul de sănătate şi ar elibera deci resurse care ar putea fi folosite în alte domenii şi ar îmbunătăţi calitatea serviciilor", apreciază oficialul FMI.

Creşterea calităţii serviciilor medicale este un obiectiv prioritar pe agenda Guvernului, dar pentru a obţine astfel de servicii trebuie asigurată şi o finanţare adecvată, este de părere Schaechter.

Ea spune că este necesară analizarea posibilităţilor de câştiguri şi de eficienţă în sistem, atrăgând atenţia că România, ca multe alte ţări din zonă, are o populaţie îmbătrânită, tendinţă care va continua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici