Şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu, judecat la Constanţa după ce va fi deferit justiţiei

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, acuzat de fapte de corupţie, alături de un ofiţer SRI, va fi judecat la Curtea de Apel Constanţa după ce procurorii îl vor deferi justiţiei, potrivit unei decizii de marţi a instanţei supreme.

45 afișări
Imaginea articolului Şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu, judecat la Constanţa după ce va fi deferit justiţiei

Şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu, judecat la Constanţa după ce va fi deferit justiţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să stabilească o instanţă la care şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu să fie judecat după ce va fi deferit justiţiei. Aceştia au solicitat ca instanţa desemnată să fie alta decât cea care a decis iniţial ca Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Popescu să fie anchetaţi în stare de libertate, respectiv Curtea de Apel Alba-Iulia.

În 27 octombrie, instanţa supremă a decis arestarea preventivă a prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Apostu, şi a ofiţerului SRI Tiberiu Popescu, acuzaţi de fapte de corupţie.

Curtea de Apel Alba-Iulia respinsese, în 22 octombrie, propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba-Iulia de arestare preventivă a celor doi. Decizia a fost contestată de DNA la instanţa supremă.

Procurorii DNA au obţinut avizul CSM pentru reţinerea şi pentru propunerea de arestare preventivă a lui Apostu.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Nicuşor Florin Apostu, este acuzat de procurorii DNA că ar fi comis peste zece fapte penale în trei luni, majoritatea infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită, el primind bani, mâncare, alcool, un parfum sau o revizie gratis.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că Apostu este acuzat de opt infracţiuni de luare de mită, două de trafic de influenţă, instigare la fals intelectual, două fapte de reţinere sau distrugere de înscrisuri şi de favorizarea infractorului.

Co-inculpatul din acest dosar, ofiţerul SRI Tiberiu Narcis Popescu, este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, de complicitate la reţinere sau distrugere de înscrisuri şi de complicitate la favorizarea infractorului.

Avocatul lui Apostu, Viorel Jidveian, declara, în 22 octombrie, la ieşirea din sala de judecată de la Curtea de Apel Alba-Iulia, că în această cauză sunt implicate mai multe persoane importante din Sibiu, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea, omul de afaceri Cristi Bicher şi avocatul Nicolae Ucă.

Ilie Carabulea a fost audiat în acest dosar. Avocatul lui Apostu declara că omul de afaceri Ilie Carabulea este acuzat că i-ar fi dat mită o maşină prim-procurorului. Anterior declaraţiei avocatului, Ilie Carabulea a negat informaţiile care deja circulau privind implicarea sa în acest dosar.

În acest dosar a fost citat pentru audieri la DNA Alba-Iulia şi avocatul sibian Nicolae Ucă. El declara că este o "persoană onorabilă", care nu este implicată în niciun fel de "activităţi reprobabile, de natură penală".

Ofiţerul SRI Tiberiu Popescu a fost suspendat din funcţie până când instanţa va lua o decizie în cazul său, urmând ca, în funcţie de rezultatul procesului, să fie reîncadrat sau exclus din Serviciu, declara pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici