Şeful Parchetului Tribunalului Ialomiţa, acuzat de şantaj, are interdicţie de a părăsi ţara

Şeful Parchetului Tribunalului Ialomiţa, Cristian Hristescu, acuzat de şantaj, după ce ar fi ameninţat administratorul unei firme să îi livreze "cu discount" materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa, are interdicţie de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, potrivit DNA.

98 afișări
Imaginea articolului Şeful Parchetului Tribunalului Ialomiţa, acuzat de şantaj, are interdicţie de a părăsi ţara

Şeful Parchetului Tribunalului Ialomiţa, acuzat de şantaj, are interdicţie de a părăsi ţara (Imagine: Shutterstock)

"La data de 21 ianuarie 2014, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile faţă de inculpatul Hristescu Cristian", arată miercuri Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală, marţi, pe numele prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, după ce acesta l-ar fi ameninţat pe administratorul unei firme să îi livreze "cu discount" materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa.

Potrivit Rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii DNA, materialele de construcţie, precum şi manopera unor lucrări necesare pentru acea locuinţă au fost cerute şi primite şi de la un alt administrator de firmă.

"În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii şi dispunerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care administratorul şi societatea acestuia, au calitatea de învinuiţi", a precizat DNA.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii aprilie 2013, Hristescu ar fi încercat să determine doi poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere Feteşti să nu îi deschidă dosar penal unei persoane care a condus în stare de ebrietate.

"Urmare a faptului că cei doi poliţişti nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urmă i-a constrâns, ameninţându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti", au menţionat anchetatorii.

Şeful Parchetului Tribunalului Ialomiţa este acuzat de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat percheziţiile la domiciliul procurorului şef Cristian Hristescu, precum şi la biroul acestuia din Parchetul Tribunalului Ialomiţa, desfăşurate marţi de DNA.

Cristian Hristescu este acuzat de procurorii DNA că, prin fapte de corupţie pe care le-ar fi comis, a ajutat membri unei grupări infracţionale din Ialomiţa, condusă de Victor Dinescu, zis "Vivi", spun surse judiciare, precizând că există probe care atestă că magistratul era în relaţii de prietenie cu Victor Dinescu.

Anchetatorii au descins, marţi dimineaţă, la locuinţa magistratului dar şi în biroul acestuia din Parchetul Tribunalului Ialomiţa, iar în urma percheziţiilor au ridicat documente relevante pentru acuzaţiile ce i se aduc procurorului Hristescu.

Magistratul a fost dus la DNA central, împreună cu alte aproximativ 20 de persoane, pentru audieri în dosarul de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici