Şeful psihologilor şcolari din Sibiu, acuzat că deţine un blog cu conţinut sexual

Şeful Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Sibiu, Mirela Pui, este acuzat de un fost angajat că, deşi conduce psihologii şcolari din judeţ, deţine un blog cu conţinut sexual, "vulgar şi indecent".

823 afișări
Imaginea articolului Şeful psihologilor şcolari din Sibiu, acuzat că deţine un blog cu conţinut sexual

Şeful psihologilor şcolari din Sibiu, acuzat că deţine un blog cu conţinut sexual (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Şeful Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu, Mirela Pui, este acuzat în presă de Mihai Copăceanu, un fost coleg, că deţine un blog cu conţinut sexual.

"Directoarea psihologilor şcolari dă lecţii publice vulgare despre sex. Citesc şi rămân şocat de conţinutul fiecărui articol explicit sexual, ba vulgar şi indecent, şi de recomandările ruşinoase (sex, sâni, orgasm, vagin etc). Autorul blogului este psiholog, dar nu e vorba de un psiholog oarecare din Sibiu, ci de şefa psihologilor şcolari, de directoarea CJRAE. Ce înseamnă asta? Că 46 de psihologi din judeţul Sibiu o au ca şefă pe Mirela Pui, doamna ce îşi etalează negrăniţat fanteziile sexuale pe blog, într-un limbaj de-a dreptul obscen şi ruşinos. Dumneaei conduce activitatea psihologilor, numiţi consilieri şcolari, din licee, şcoli, grădiniţe, adică tot ce înseamnă educaţie în acel judeţ. Dacă un elev ar scrie asemenea cuvinte într-un loc public ar fi sancţionat de îndată, dar oare profesorului şi, mai mult, psihologului îi este permis?", susţine Mihai Copăceanu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu au declarat corespondentului MEDIAFAX că au analizat situaţia, dar consideră că este vorba despre viaţa personală şi nu consideră necesar să declanşeze o anchetă în acest sens.

La rândul său, Mirela Pui a transmis un comunicat de presă în care precizează că este specializată în terapia cuplului şi a familiei şi că face o distincţie clară între funcţia pe care o deţine la nivelul CJRAE şi blogul personal.

"Blogul pe care scriu este unul personal şi niciodată nu am amestecat şi nu voi amesteca punctele de vedere personale şi de specialitate clinică cu activitatea de consilier şcolar. Articolele prezentate pe blogul personal sunt scrise sub forma unor răspunsuri deschise la problematicile şi preocupările aduse de pacienţi la cabinetul privat şi nu au nimic în comun cu activităţile raportate la elevi", a afirmat Mirela Pui.

În plus, ea a spus că "articolele au un caracter publicistic, asemeni abordărilor pe care şi alţi specialişti în domeniul psiho-sexologiei, cu statut de profesor universitar, le au în presa din România".

"Nu mă consider la nivelul profesional al acestora şi nici nu vreau să nominalizez pe cineva pentru a nu crea deservicii cuiva în acest context", a scris Mirela Pui în comunicat.

În plus, pe blogul personal, Mirela Pui a postat, marţi, un articol intitulat "Punct de vedere", în care a precizat că de doi ani a întrerupt activitatea directă cu copiii, de când deţine funcţia respectivă, fiind supllinită de alţi doi colegi, printre care şi Mihai Copăceanu.

"Nu doresc să intru în polemică directă cu fostul angajat al instituţiei pe care o conduc, dar, dacă va fi nevoie, voi putea dovedi cu acte motivele pentru care şi-a încetat activitatea de angajat, fapt care explică gestul său de răzbunare personală. Dacă va fi nevoie, voi recurge la o acţiune în instanţă", a scris Mirela Pui pe blog.

Ea a menţionat că nu i se pare "corectă" atitudinea fostului angajat care defăimează instituţia unde a lucrat şi managerul acesteia, în scopul unei "răzbunări personale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici