Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, va fi cercetat în libertate - VIDEO

Judecătoria Sectorului 6 a respins, vineri seară, ca neîntemeiată, propunerea procurorilor de arestare preventivă a şefului serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, acesta urmând să fie pus în libertate după ce îi expiră ordonanţa de reţinere.

72 afișări
Imaginea articolului Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, va fi cercetat în libertate - VIDEO

Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, va fi cercetat în libertate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Instanţa Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti a decis că propunerea procurorilor Parchetului instanţei supreme de arestare preventivă a lui Vasile Dima este neîntemeiată şi a dispus eliberarea acestuia după ce îi expiră ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore.

Vasile Dima a fost dus în arestul Direcţiei Cercetări Penale, unde va rămâne până sâmbătă, în jurul orei 14.00, când îi expiră ordonanţa de reţinere emisă de procurori.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au contestat decizia de eliberare a lui Vasile Dima, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

La instanţă a fost prezentă şi familia lui Vasile Dima, care a refuzat să facă declaraţii.

Procesul a durat aproximativ două ore, discuţiile având loc în şedinţă nepublică.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus, vineri, începerea urmăririi penale faţă de Vasile Dima, pe care îl acuză de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.

Procurorii arată că, din probele administrate până în acest moment, reiese că Dima, în calitate de şef al Serviciului Tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" (Maternitatea Giuleşti), nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului.

De asemenea, Dima nu a luat măsuri pentru a asigura buna funcţionare a instalaţiilor, aparatelor, potrivit graficelor de întreţinere şi revizie tehnică şi nu a luat măsuri pentru prevenirea incendiilor, deşi era şeful formaţiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispoziţia conducerii unităţii sanitare, mai spun procurorii.

"Consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase, la care se adaugă afectarea bunului mers al spitalului şi producerea de pagube materiale", potrivit procurorilor PICCJ.

Video Stirileprotv.ro

În dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost arestată, marţi, asistenta Florentina Cîrstea, pe care procurorii Parchetului instanţei supreme o acuză de ucidere din culptă şi vătămare corporală din culpă. Aceasta a contestat decizia, recursul urmând să se judece luni, la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii susţin în propunerea de arestare preventivă că asistenta Florentina Cîrstea şi-a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

Totodată, procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

Procurorul şef Marius Iacob a declarat că anchetatorii au constatat încălcarea normelor de securitate în muncă, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane, existând posibilitatea să fie extinsă urmărirea penală şi în cazul altor persoane fizice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici